четвер, 11 серпня 2022 18:55

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ завдають російським загарбникам значних втрат на кількох напрямках – Генштаб

ЗСУ завдають російським загарбникам значних втрат на кількох напрямках – Генштаб
ЗСУ завдають російським загарбникам значних втрат на кількох напрямках. Фото: УП

Російські окупанти намагалися вести штурмові дії в напрямках Мар'їнки й Пісків, однак ЗСУ завдали їм значних втрат.

Ворог змушений був відійти. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти за останній тиждень вдвічі збільшили авіаційні удари по позиціях ЗСУ: назвали причину

На Авдіївському напрямку артилерійські обстріли ворога були націлені в райони населених пунктів Мар'їнка, Нетайлове, Авдіївка, Опитне та Красногорівка. Окупанти також завдали авіаційних ударів поблизу Авдіївки й Мар'їнки.

Також російські загарбники намагалися прорвати оборону наших військ і просунутися в напрямках Яковлівки, Бахмутського, Зайцевого, Вершини й Дачі.

"Українські воїни завдали окупантам втрат і змусили до втечі", – повідомили у зведенні за 11 серпня.

На Донецькому напрямку противник намагається прорвати оборону наших військ і зайняти вигідні рубежі для подальшого відновлення наступу у напрямках міст Краматорськ та Бахмут.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював із танків, ствольної та реактивної артилерії території в районах населених пунктів Бахмут, Костянтинівка, Білогорівка, Весела Долина, Зайцеве, Яковлівка, Кодема й Курдюмівка.

Також задіяв авіацію для завдання ударів неподалік Виїмки, Спірного, Бахмута, Соледара й Зайцевого.

"З метою сковування дій та недопущення перекидання наших підрозділів на інші напрямки здійснює вогневе ураження підрозділів Сил оборони вздовж лінії зіткнення", – ідеться в повідомленні.

Окупанти безуспішно намагалися покращити тактичне положення неподалік Григорівки, Верхньокам'янського та Івано-Дар'ївки. Ворога відкинули назад.

На Краматорському напрямку обстріляли райони Пришиба, Сіверська, Григорівки й Верхньокам'янського.

На Слов'янському напрямку зафіксовано обстріли біля Карнаухівки, Мазанівки, Великої Комишувахи, Довгенького, Нової Дмитрівки, Грушувахи й Норцівки, а авіаудар – неподалік від Залиману.

Збройні сили України ведуть наступ на Ізюм.

Також тиснуть ворога на Запорізькому й Херсонському напрямках. Про це свідчить свіжа карта боїв, яку опублікувало міністерство оборони Великої Британії.

Росія не змогла створити боєздатну бойову піхоту в достатній кількості, щоб забезпечити суттєвіше просування на Донеччині, повідомляють британські розвідники.

Найуспішнішим напрямком наступу РФ на Донеччині за останні 30 днів став Бахмутський. Проте навіть тут за цей час Росії вдалося просунутися лише на 10 км.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ завдають російським загарбникам значних втрат на кількох напрямках – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі