неділя, 09 жовтня 2022 18:24

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ з артилерії й авіації "нагодували" росіян вогнем: які наслідки

ЗСУ з артилерії й авіації "нагодували" росіян вогнем: які наслідки
Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала дев'ять ударів по позиціях російських загарбників. Фото: Генштаб ЗСУ

Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала дев'ять ударів по позиціях російських загарбників.

Підтверджено ураження семи місць зосередження озброєння та військової техніки, а також трьох зенітних ракетних комплексів противника. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині ‒ військові повідомили, яку територію звільнили від окупантів

Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили два БпЛА, один літак ворога та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

"Ракетні війська і артилерія уразили три пункти управління, два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки. В зону вогневого ураження також потрапили комплекси радіоелектронної боротьби та позиції самохідної артилерії", – ідеться у повідомленні.

Повідомляється, що за минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Бударки, Терни, Соледар, Нью-Йорк, Первомайське, Невельське та Побєда.

Водночас протягом доби окупанти завдали п'ять ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснили понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Збройні сили України продовжують вести наступальні дії на сході та півдні нашої країни.

Українські військові зайшли в населений пункт Стельмахівка на Луганщині. Таким чином ЗСУ наблизилися до траси Р07. Про це свідчить карта бойових дій Deep State Map від 9 жовтня.

Мають успіхи українські захисники й на півдні. Зокрема, в Херсонській області ЗСУ просуваються до центру регіону і вже, ймовірно, звільнили населений пункт Нова Кам'янка.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ з артилерії й авіації "нагодували" росіян вогнем: які наслідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі