середа, 29 червня 2022 08:13

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ успішно контратакували ворога під Херсоном. Звільнили два села – ISW

Збройні сили України досягли успіху в контрнаступі на півночі від Херсона.

Воїни звільнили від російських загарбників два населені пункти. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на журналіста Андрія Цаплієнка.

Зазначається, що ЗСУ звільнили села Зелений Гай і Барвінок приблизно за 25 км на північ від Херсона на кордоні Херсонської й Миколаївської областей.

"Але станом на 28 червня ні українські, ні американські офіційні особи не назвали ці населені пункти", – зазначили експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики розповіли про ситуацію на Луганщині

Автор: ISW
  ЗСУ успішно контрнаступають під Херсоном
ЗСУ успішно контрнаступають під Херсоном

Додали, що російські війська безуспішно намагалися відновити раніше втрачені позиції у Потьомкіному, Плотницькому та Лупаревому на північному заході Херсонщини.

Окупанти продовжують обстрілювати та завдавати ударів з повітря вздовж кордонів Миколаївщини та Херсонщини, а також Херсонщини й Дніпропетровщини, щоб зірвати контрнаступ українських військ.

Представниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк зазначила, що українські сили завдали ударів по трьох системах "Панцир" окупантів у межах спроби знищити російську оборону на острові Зміїний біля румунського узбережжя.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. 1 червня стало відомо, що на Херсонщині з боку Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

15 червня мер Мелітополя Запорізької області Іван Федоров повідомив, що ЗСУ максимально наблизилися до тимчасово захопленого Херсона. За його словами, 14 червня "звітували про відстань 10-15 км".

Наразі ситуацію на Херсонщині не можна назвати наступом українських захисників з воєнної точки зору.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ успішно контратакували ворога під Херсоном. Звільнили два села – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі