четвер, 02 листопада 2023 19:27

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ продовжують наступальну операцію, у росіян - провали: зведення Генштабу

ЗСУ продовжують наступальну операцію, у росіян - провали: зведення Генштабу
Сили оборони України продовжують наступальну операцію. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні (штурмові) дії на Бахмутському.

Українські воїни відбили атаки російських окупаційних військ на трьох напрямках, також росіяни провалили штурми. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

ЗСУ завдають окупаційним військам втрат у живій силі і техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки і два - по зенітно-ракетних комплексах ворога.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, три райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, радіоелектронну станцію, склад боєприпасів, вісім артилерійських засобів, а також іншу важливу ціль противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дох*ра нас тут положило" - росіянин кричить, щоб Путін забрав його з України

Протягом доби відбулось 38 бойових зіткнень.

Ворог завдав чотири ракетних і 44 авіаційних ударів, здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. На жаль, є поранені серед цивільного населення.

На Куп'янському напрямку росіяни провалили штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки Харківської області. Наші воїни відбили п'ять атак.

На Бахмутському - ворог шість разів безуспішно намагався відновити втрачене положення у районах Кліщіївки та Андріївки на Донеччині. Також провалив штурмові дії біля Південного.

Авдіївський: ворог провалив штурмові дії у районах Сєверного та Тоненького Донецької області. Сили оборони відбили п'ять атак.

На Мар'їнському напрямку росіяни провалили штурмові дії у районі Мар'їнки на Донеччині. Українські воїни відбили 18 атак.

Шахтарський напрямок: противник вів безуспішні штурмові дії у районі Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення у районі Роботиного.

"Підтримуйте Збройні сили. Переможемо разом. Слава Україні", - звертається Генштаб.

Сьогодні українські воїни знищили російський літак-штурмовик Су-25.

За 617 днів втрати російських окупантів становили понад 302 420 осіб. Також українські воїни знищили 9877 броньованих машин росіян, 5241 танк, 323 літака, 324 гелікоптера, 20 кораблів і катерів, підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ продовжують наступальну операцію, у росіян - провали: зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі