середа, 01 листопада 2023 10:28

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ назвали один із найгарячіших напрямків

ЗСУ назвали один із найгарячіших напрямків
З початку місяця ситуація на лінії фронту загострилася, сказав Володимир Фітьо. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Куп'янський напрямок є одним із найгарячіших на лінії фронту.

Українські військові тримають оборону, а ворог не має стратегічних успіхів. Про це вчора на брифінгу сказав начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо, повідомив "Інтерфакс-Україна".

"Цей напрямок - один із найгарячіших на всій лінії фронту. Ворог має на меті повторно окупувати Куп'янськ, це важливий логістичний центр, через який під час минулої окупації здійснювалося постачання провізії, боєприпасів", - сказав Фітьо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полковник озвучив колосальні втрати росіян в районі Авдіївки

"Наші військові мужньо тримають оборону і дають гідну відсіч російським окупантам", - сказав пресофіцер.

Позаминулої доби на Куп'янському напрямку ворог зазнав втрат у кількості 112 військових.

Також українські воїни знищили 28 одиниць військової техніки росіян, з якої п'ять танків і чотири бойові броньовані машини.

Ворог атакував двічі поблизу Синьківки, завдав восьми авіаударів, застосував 16 дронів-камікадзе, загалом здійснив 736 обстрілів.

"Ситуація загалом на лінії фронту загострилася з початку місяця. На Куп'янському напрямку ми спостерігали за ворогом, бачили його підготовку. Бачили, що ворог збирає свої сили та ресурси. Ми також готувалися, укріплювалися, підтягували резерви", - сказав Фітьо.

Росіяни провалили штурмові дії у районах Синьківки й Іванівки Харківської області і Надії на Луганщині. Українські війська відбили там понад 10 ворожих атак, повідомив вранці Генеральний штаб ЗСУ.

За 616 днів втрати російських окупантів становили понад 301 490 осіб. Також українські воїни знищили 9834 броньовані машини росіян, 5223 танка, 321 літак, 324 гелікоптера, 20 кораблів і катерів, підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ назвали один із найгарячіших напрямків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі