четвер, 26 жовтня 2023 15:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Полковник озвучив колосальні втрати росіян в районі Авдіївки

Полковник озвучив колосальні втрати росіян в районі Авдіївки
За 610 днів втрати ворога склали понад 297 120 російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

З 10 жовтня, від початку активних наступальних дій поблизу Авдіївки, на Авдіївському і Мар'їнському напрямках російські окупаційні війська втратили понад п'ять тисяч особового складу вбитими і пораненими і до 400 одиниць бронетехніки.

Про це сказав речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, повідомив "Укрінформ".

Поблизу Авдіївки ворог кидає в наступ здебільшого піхоту, однак останнім часом фіксуються і механізовані колони, які українські воїни успішно знищили, повідомив полковник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зібрав військовий кабінет. Була відверта розмова з генералами

Росіяни не полишають спроб оточити Авдіївку, провалюють наступальні дії в районах Степового, Авдіївки, Тоненького і Сєверного.

Сили оборони України за добу знищили 460 окупантів (більшість на Донеччині) і майже 50 одиниць ворожої техніки.

"Наші воїни стійко тримають оборону, наступальні дії ворога були безуспішними в районах Степового, Авдіївки, Тоненького і Сєверного. Там наші воїни відбили 15 атак. На Мар'їнському напрямку ворог також не знижує активності. Біля Мар'їнки та Новомихайлівки відбито 20 атак загарбників", - повідомив Штупун.

На Шахтарському і Запорізькому відбили всі намагання ворога пройти вперед у районах Водяного, Новоукраїнки, Старомайорського і Вербового.

Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовуючи там авіацію, розповів полковник.

З півдня Авдіївки росіяни намагалися кинути вперед механізовані колони, але зазнали відчутних втрат. На Таврійському напрямку минулої доби противник завдав 16 авіаударів, більшість з яких - на Донеччині.

Українські воїни знищили 49 одиниць військової техніки росіян, яку ворог здебільшого перекидав з півдня Авдіївки. Це 13 танків, дев'ять бойових броньованих машин, 10 артсистем, один засіб ППО ЗРК "Тор", дев'ять безпілотників, шість автомобілів та спецтехніку.

Також знищили три склади боєприпасів і дві самохідні міномети 2С4 "Тюльпан" калібру 240 мм, якими ворог намагається розбити укріплення українських захисників.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і ведуть штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, повідомив вранці Генеральний штаб ЗСУ.

За 610 днів українські воїни знищили понад 297 120 російських окупантів, 9715 броньованих машин ворога, 5141 танк, 320 літаків і 324 гелікоптера, 20 кораблів і катерів і підводний човен росіян.

Зараз ви читаєте новину «Полковник озвучив колосальні втрати росіян в районі Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі