четвер, 21 липня 2022 16:50

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ ліквідували багато спецназу РФ ще в перші тижні війни – Грозєв

ЗСУ ліквідували багато спецназу РФ ще в перші тижні війни – Грозєв
Російські ПВК рекрутують колишній спецназівців. Фото: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України ліквідували багато спецназівців Російської Федерації ще в перші тижні повномасштабної війни.

РФ немає часу, тому приватні військові компанії почали відкрито рекрутувати людей, розповів в інтервʼю "Радіо НВ" журналіст-розслідувач та керівник Bellingcat Христо Грозєв.

"Усі призовники, яких нібито немає, але вони, звісно, є, або навіть контрактники, які підписали контракти рік чи два тому, вони не годяться саме для таких важливих битв. Тому вони намагаються знайти якнайшвидше, якомога скоріше досвідчених, своїх колишніх спецназівців", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ рекрутує засуджених та обіцяє амністію після шести місяців в Україні – розвідка

За словами керівника Bellingcat, багато таких колишніх спецназівців на момент початку війни працювали за довгостроковими контрактами в Африці або Сирії для структур Євгена Пригожина.

"Це той момент, коли поганий герой у фільмі розуміє, що вже всі знають, що він поганий, що він злий і не треба вже шукати навіть складніші доріжки, щоб не показати своє зле обличчя. Ось ми знаходимося на цьому етапі, Росія не намагається взагалі ховати, що вона не займається цим і тому це страшний період, тому що немає кордонів, немає репутаційної ціни, яка б якось обмежувала дії Путіна. Але з іншого боку це зазвичай останній період перед крахом, тож сподіватимемося", — констатував Грозєв.

Воїни 58-ої окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського ліквідували групу найманців "Ліга". Вона відома, як приватна військова компанія "Вагнера". На одному з рубежів лінії фронту група російських окупантів ПВК "Вагнера" ("Ліга") повністю ліквідована українцями.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ ліквідували багато спецназу РФ ще в перші тижні війни – Грозєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі