неділя, 11 червня 2023 09:17

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ домоглися тактичних успіхів у Запорізькій області: актуальні карти від ISW
5

Ситуація в Луганській області
Фото: ISW
Ситуація в Донецькій області
Ситуація в района Бахмута
Ситуація у Запорізькій області
Ситуація в Херсонській області

Українська армія домоглася тактичних успіхів у Запорізькій області, де здійснюється початковий етап українського контрнаступу.

Геолоковані кадри, опубліковані 10 червня, додатково вказують на те, що українські сили в західній частині Запорізької області домоглися локальних успіхів під час контратак на південний захід і південний схід від Оріхова. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові далі НИЩАТЬ ворога: втрати перевалили за 215 тисяч

За даними аналітиків, 10 червня українські сили вели контрнаступальні операції як мінімум на чотирьох ділянках фронту.

Зокрема, ЗСУ проявляли активність в Луганській області в районі Білогорівки; під Бахмутом українські війська просунулися на 1400 м (згідно із заявою спікера ЗСУ Череватого); на кордоні Донецької та Запорізької областей (район Великої Новосілки); в районі Оріхова на Запоріжжі.

Спостерігачі зазначають, що на тлі підтверджених українських успіхів російські "воєнкори" продовжують стверджувати, що російські сили в цьому районі успішно захищаються від спроб українського наступу.

Українські військові відкидають російських окупантів на Запорізькому напрямку.

Сили оборони просуваються у глибину позицій ворога. На це вказує інтерактивна карта DeepState.

Згідно з актуальною картою помітно, що змінилась ситуація в Запорізькій області. Зокрема в Лобковому, Левадному та навколо Нескучного.

На карті з'явилося більше "сірої зони", в якій тривають бойові дії. За даними аналітиків, окупанти на Запорізькому напрямку втратили ще більше позицій не тільки на схід від Новосілки, але й південніше Новополя.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ домоглися тактичних успіхів у Запорізькій області: актуальні карти від ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі