понеділок, 17 липня 2023 12:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник збирав розвіддані про наслідки удару РФ по кафе у Краматорську
5

Контррозвідники Служби безпеки України затримали на Донеччині інформатора ФСБ, який збирав розвіддані про наслідки ракетного удару РФ по кафе у центрі Краматорська 27 червня.

Це завдання він отримав одразу після повітряної атаки на місто, повідомила 17 липня пресслужба СБУ.

"Найбільше ворога цікавила інформація про кількість загиблих і травмованих людей унаслідок вогневого ураження. Також агресор намагався отримати максимум відомостей щодо можливої приналежності потерпілих до Сил оборони України. Окрім вказаного факту інформатор ФСБ приховано відслідковував місця базування та переміщення українських захисників на території прифронтового міста", – ідеться у повідомленні.

Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки нових повітряних ударів по регіону.

СБУ затримала інформатора ФСБ
Фото: СБУ
СБУ затримала інформатора ФСБ
СБУ затримала інформатора ФСБ
СБУ затримала інформатора ФСБ
СБУ затримала інформатора ФСБ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник перетворив власну домівку на спостережний пункт за ЗСУ

Служба безпеки викрила і затримала зловмисника під час виконання ним нового ворожого завдання у Краматорську.

Інформатором РФ виявився місцевий житель, якого спецслужба ворога залучила до співпраці навесні цього року. У поле зору агресора він потрапив через власні антиукраїнські коментарі у соцмережах.

Подальшу комунікацію здійснювали через месенджер. Для конспірації фігурант зареєстрував свій акаунт під вигаданим іменем.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру. Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала ще одного агента ФСБ у Миколаєві. Зрадник готував ракетний удар РФ по будівлях управління Служби безпеки та оборонного заводу. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Агент полював за точними координатами цих об'єктів, а також пропонував ударити по них російськими ракетами "Кинджал". Він готував нову повітряну атаку рашистів по оборонних заводах та будівлі управління СБУ в області. Також фігурант збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення інших підрозділів Сил оборони у прифронтових районах південного регіону.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник збирав розвіддані про наслідки удару РФ по кафе у Краматорську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі