субота, 05 листопада 2022 23:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Знищено цілий батальйон: ЗСУ на сході України ліквідували сотні "мобіків"

Знищено цілий батальйон: ЗСУ на сході України ліквідували сотні "мобіків"
Цілий батальйон був просто перемелений ВСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні Сили України знищили цілий батальйон мобілізованих російських окупантів у Сватівському районі Луганської області. Батальйон прибув з Воронезької області Росії, мова може йти про сотні ліквідованих росіян.

Батальйон був знищений біля села Макіївка, повідомляє російське видання "Верстка" з посиланням на вцілілого російського солдата.

Так, росіянин Олексій Агафонов, який вцілів, каже, що могло загинути понад 500 солдатів РФ. Батальйон був не дуже підготовлений, командир їх обдурив - сказав, що повезуть до "територіальної оборони" в 15 км від лінії фронту, але в підсумку "мобіків" повезли на "нуль".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Втрати у росіян шалені" – експерт назвав напрямок, куди окупанти кинули найбільше сил

На позиції росіяни окопалися - абияк, не маючи спорядження та забезпечення - а вранці почався обстріл.

"Під ранок почався обстріл - артилерія, "Гради", міномети, коптери, нас просто розстрілювали. Коли все почалося, офіцери відразу втекли. У перервах між обстрілами ми намагалися окопуватися, але нас відразу вираховували коптери та просто розстрілювали. З 570 осіб цілі 29, ще 12 поранені, решта – всьо" - розповів "мобік".

За словами Агафонова, раніше на цьому ж місці знищили ще один батальйон мобілізованих. Він поскаржився, що на "передок" росіяни кидають саме мобілізованих. Коли залишки його батальйону відступали, то бачили, що в тилу сидять контрактники та добровольці, а на першій лінії фронту - тільки "мобікі".

За даними радіоперехоплень ГУР МО, в російських окупаційних військах звучить все більше нарікань на забезпечення. Окупанти скаржаться, що у них нічого немає, ні забезпечення, ні їжі, ні навіть достатньо спорядження.

Тим часом загальні бойові втрати Росії на ранок 5 листопада становлять 75 440 осіб. За добу ряди "200-х" поповнили ще понад 600 російських загарбників.

Зараз ви читаєте новину «Знищено цілий батальйон: ЗСУ на сході України ліквідували сотні "мобіків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі