субота, 26 листопада 2022 21:01

Зниклих людей шукають під багнюкою: курортний острів Італії "пішов під землю"
3

Через зсув на острові в Італії близько десятка людей зникли безвісти
Фото: ANSA
Через зсув на острові в Італії близько десятка людей зникли безвісти
Через зсув на острові в Італії близько десятка людей зникли безвісти

У суботу, 26 листопада, сильні опади спричинили масштабний зсув ґрунту на курортному острові Іскія в Італії.

Унаслідок стихії щонайменше одна людина загинула і приблизно 12 осіб зникли безвісти, пише Associated Press.

Голова Неаполя Клаудіо Паломба повідомив, що тіло однієї жінки витягли з багнюки.

"Ситуація дуже складна і дуже серйозна, тому що, ймовірно, деякі з цих людей перебувають під брудом", – сказав міністр внутрішніх справ країни Маттео П'янтедосі.

Через те, що опади продовжувалися, рятувальники обережно працювали невеликими бульдозерами, щоб розрити багнюку та уламки у пошуках можливих жертв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Японії в результаті зсувів ґрунту загинули п'ять осіб

За словами чиновників, на острові випало 126 мм опадів за 6 год. Як зазначається, це найбільша кількість опадів за останні 20 років. Вулиці стали непрохідними. Щонайменше 100 людей залишилися без електрики та води. Також внаслідок зсуву 10 будівель обвалилися.

Пожежники та берегова охорона проводили пошуково-рятувальні роботи, проте їм заважав сильний вітер, який не дозволяв вертольотам і човнам дістатися до острова. Мер острова закликав людей залишатися вдома.

У ніч на 20 листопада потужна снігова буря та заметіль накрила західну частину штату Нью-Йорк в Сполучених Штатах Америки. У деяких місцях випало рекордних понад 180 см снігу. Через негоду заборонили рух автомобілів, закрили школи та скасували рейси.

Двоє місцевих жителів померли від серцевих ускладнень, пов'язаних із роботою лопатою та спробою розчистити землю, зазначив виконавчий директор округу Ері Марк Полонкарц.

Зараз ви читаєте новину «Зниклих людей шукають під багнюкою: курортний острів Італії "пішов під землю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі