четвер, 08 лютого 2024 10:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Зловили зрадника, який допомагав ворогу катувати українців

Зловили зрадника, який допомагав ворогу катувати українців
Зловмисника росіяни включили до складу "каральних загонів", які викрадали місцевих жителів прямо посеред вулиці або з власних осель. Фото: СБУ

Служба безпеки та Національна поліція запобігли втечі з України колаборанта, який входив до складу окупаційного "ВМС РФ" у тимчасово захопленій частині Запоріжжя.

Зловмисник брав участь в ув'язненні місцевих учасників руху опору, повідомила 8 лютого пресслужба СБУ.

"Зловмисника зловили у Львові, куди він приховано прибув для подальшого виїзду до Євросоюзу. Фігурантом є мешканець Василівського району, що на Запоріжжі, який у червні 2022 року вступив до рядів окупаційного "райвідділу поліції". Там його призначили "дільничним відділу у справах неповнолітніх". На цій посаді колаборант виконував завдання Кремля щодо придушення спротиву загарбникам", - звітує відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинули діти: дружина "вагнерівця" занапастила життя шістьох людей

Для цього зловмисника включили до складу "каральних загонів", які викрадали місцевих жителів прямо посеред вулиці або з власних осель.

"Потім рашисти відвозили людей до російських катівень, де піддавали жорстоким тортурам, зокрема із використанням електричного струму. Також колаборант разом із озброєними окупантами грабував помешкання місцевих жителів під виглядом обшуків. У громадян викрадали гроші, одяг, оргтехніку та інше приватне майно. Крім того фігуранта залучали до охорони окупаційних "виборчкомів" під час проведення псевдореферендуму РФ щодо "приєднання" регіону до складу країни-агресорки", - сказано в повідомленні.

Однак наприкінці 2023 року зловмисник виїхав до Львова як внутрішньо переміщена особа з тимчасово окупованої території на півдні України. У місті чоловік оселився у своїх родичів і готувався нелегально перетнути кордон у напрямку сусідньої країни ЄС.

Затриманому повідомили про підозру. Наразі зрадник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми.

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ. Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Зловили зрадника, який допомагав ворогу катувати українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі