неділя, 18 грудня 2022 14:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Живий щит: росіяни почали новий виток терору на окупованих землях

Живий щит: росіяни почали новий виток терору на окупованих землях
Російські загарбники вже кілька днів не випускають людей із захоплених територій. Фото: vchasnoua.com

Російські загарбники на тимчасово окупованих територіях розпочали новий виток терору. Вони насильно утримують місцевих жителів, які хочуть виїхати з окупації.

Так, за тиждень із захоплених територій Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей до Запоріжжя окупанти випустили всього 174 людини. Про це у Telegram повідомив міський голова Мелітополя Запорізької області Іван Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжя через Маріуполь тягнуться військові колони РФ: відео

За його словами, уже впродовж трьох днів загарбники не випускають з окупації жодної людини.

"Посилилась фільтрація і на альтернативних шляхах евакуації. Раніше можна було виїхати з окупації через Донецьку область або Крим в сторону Грузії або Естонії та Латвії. Проте зараз почастішали випадки, коли на кордоні РФ та європейських країн рашисти розвертають авто українців назад", ‒ повідомив Федоров.

На його думку, росіяни настільки бояться наступу ЗСУ, що тримають всіх цивільних у заручниках як "живий щит".

Поблизу тимчасово окупованого Мелітополя на Запоріжжі російські окупанти вже бояться централізовано селитися у великих будівлях. Тепер росіяни шукають для цього приватні будинки.

Українські воїни знищили російських окупантів у Запорізькій області. Також знищили техніку росіян. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров на брифінгу. За його словами, знищені окупанти у готельно-ресторанному комплексі на околицях Мелітополя. На базі цього комплексу постійно проживав підрозділ ФСБ, який відповідав за аналітику.

Зараз ви читаєте новину «Живий щит: росіяни почали новий виток терору на окупованих землях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі