субота, 17 грудня 2022 12:22

Спецтема: Війна Росії проти України

На Запоріжжя через Маріуполь тягнуться військові колони РФ: відео

На Запоріжжя через Маріуполь тягнуться військові колони РФ: відео
Військові колони РФ тягнуться через Маріуполь. Фото: t.me/andriyshTime

У тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині знову зафіксували рух російської військової техніки.

Зранку велика кількість ворожої техники рушила з Росії через Маріуполь, повідомив радник мера міста Петро Андрющенко в Telegram 17 грудня.

"Переважно фіксують БМП та вантажівки з БК у бік Запоріжської області. Їдуть в обидва напрями: на Бердянськ та Розівку. Ще більша кількість техники буквально застрягла в заторах від Маріуполя до перетину кордону з РФ біля Новоазовська. Прикордонники окупантів справжні молодці в створенні штучних проблем із пересуванням всіх вантажівок, що, зокрема, сповільнює військові переміщення. Середня швидкість проходження вантажівки від кордону до Маріуполя становить не менше доби", – написав він.

Водночас затор із легкових автівок з Маріуполя до перетину кордону з Росією починається біля села Безимянне та становить майже 25 км.

"В основному це маріупольці, що тікають від холодомору. Однак зранку спостерігається й значне збільшення автівок із регіону Крим", – додав Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через Маріуполь тягнуться військові колони РФ. Куди йдуть – відео

Російська армія першочергово планує окупувати Луганську та Донецьку області. Після чого загарбники можуть націлитися на захоплення всієї Запорізької області. Про це заявив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

За даними ЗМІ, у Криму росіяни шукають робітників для риття окопів у захопленому Мелітополі на Запоріжжі. У місті й районі охочих піти на таку "роботу" немає.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжя через Маріуполь тягнуться військові колони РФ: відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі