неділя, 20 серпня 2023 16:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський сказав, скільки ракет РФ вже випустила по Україні від початку вторгнення

Зеленський сказав, скільки ракет РФ вже випустила по Україні від початку вторгнення
Президент Володимир Зеленський сказав, скільки ракет та дронів РФ використала проти України від початку вторгнення. Фото: ілюстративне

Країна-агресорка Росія з початку повномасштабного вторгнення випустила по Україні більше 6,5 тис. ракет.

Також для ударів РФ застосувала вже 3,5 тис. дронів. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, передає Gazeta.ua.

"За час від 24 лютого 2022 року агресор використав проти України вже більше 6,5 тисячі ракет та більше 3,5 тисячі дронів", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випускають по Україні все, що виробляють: у ГУР прокоментували російські ракетні удари

Раніше речник Повітряних сил Юрій Ігнат в інтерв'ю Gazeta.ua розповів, що у Росії є першочергові завдання, а є ті, що можуть почекати.

"Фактично весь свій арсенал далекобійних високоточних ракет росіяни використали, залишилися з дуже невеликим запасом. Однак радянських зразків у них – у достатній кількості, і окупанти будуть продовжувати їх застосовувати", – зазначив він.

Російські окупанти через недолік в санкційному законодавстві збільшили виробництво ракет.

Також у країні-терористці будується завод для виробництва дронів, повідомило поінформоване джерело TSN.ua в уряді, спираючись на приватні розмови з розвідниками.

При цьому невідомо, чи виробляє щось цей завод, чи це старі запаси.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав, скільки ракет РФ вже випустила по Україні від початку вторгнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі