субота, 05 листопада 2022 20:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський викрив чергову брехню Ірану

Зеленський викрив чергову брехню Ірану
Президент Володимир Зеленський сказав, що заява Ірану про передачу обмеженої кількості дронів Росії є брехливою. Фото: president.gov.ua

Україна точно знає, що іранські інструктори вчили росіян користуватися дронами-камікадзе. Але влада Ірану про це мовчить.

Президент Володимир Зеленський сказав, що заява Ірану про те, що він передавав дрони Росії ще до початку повномасштабного вторгнення в Україну в обмеженій кількості, є брехливою. Про це глава держави заявив у вечірньому зверненні 5 листопада, передає Gazeta.ua.

"Сьогодні з'явилося повідомлення з Ірану від офіційних представників. Там вирішили визнати, що постачали дрони для російського терору. Але і в цьому визнанні вони збрехали. Ми щодобово збиваємо іранські дрони щонайменше по 10 одиниць. А іранський режим стверджує, що нібито дав небагато й ще до початку повномасштабного вторгнення. Лише вчора було знищено 11 "Шахедів", – підкреслив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори з Росією ‒ у Зеленського назвали можливий "склад делегації"

За його словами, Україна точно знає, що іранські інструктори вчили росіян користуватися дронами-камікадзе, але влада Ірану про це мовчить.

"І якщо в Ірані й надалі брехатимуть про очевидне, це означає, що світ докладатиме ще більше зусиль, щоб розслідувати терористичну співпрацю російського й іранського режимів. І те, чим Росія платить Ірану за таке співробітництво. Не буде такого в сучасному світі, щоб хтось з терористів або їхніх спільників залишився безкарним", – зазначив Зеленський.

Президент Володимир Зеленський 5 листопада провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача.

Детально проаналізували ситуацію на передовій на всіх напрямках, на енергетичному фронті, ситуацію на кордонах, повідомив Зеленський.

Засідання було тривале, 3 год. Керівництво країни знає, до чого готується ворог. Відповідатимемо й далі звільнятимемо нашу землю. Також детально проаналізували все, що стосується постачання Силам оборони: техніка, боєприпаси, зв'язок, зимові речі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський викрив чергову брехню Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі