неділя, 24 березня 2024 13:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський показав зруйновані росіянами школи і житлові будинки - відео

Зеленський показав зруйновані росіянами школи і житлові будинки - відео
Зруйнована російськими окупантами школа в Україні. Фото: Facebook.com/zelenskyy.official

Президент Володимир Зеленський показав кадри зруйнованих російськими окупаційними військами житлових будинків і шкіл в Україні.

Відео Зеленський опублікував у неділю.

"Коли приходить Росія, вона вбиває, руйнує, спустошує міста, знищує села. Кремль називає це "русским миром", - сказано на відео.

"Росія намагається приховати свої злочини за пропагандою", - сказано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал з Москви, полковник з Уссурійська, прапорщик з Хабаровська: воєнних злочинців звели в одну базу

На відео повідомляється про воєнні злочини росіян: катування цивільних, масове викрадення дітей, братські могили вбитих українців.

"Ось що таке насправді "русский мир". І ми повинні його зупинити", - сказано.

"760 днів повномасштабної війни. Понад два роки очевидної реальності того, що несе світові путінська система. Руїни замість міст і сіл. Біль і смерть замість життя. Терор замість міжнародного права", - заявив Зеленський.

Українці хоробро захищають свою країну й захистять, сказав президент.

"Я вдячний усім у світі, хто допомагає нашій державі й народу. Я дякую кожному, хто принципово називає речі своїми іменами і не дозволяє Росії обманути світ пропагандою та підкорити шантажем. Росія повинна програти в цій війні. Лише це може надійно захистити життя", - заявив Зеленський.

"ППО, далекобійна зброя, артилерія, санкції, конфіскація російських активів, підтримка нашої держави - усе це наближає відновлення чесного миру й нормального життя", - сказав президент.

Торік в Україні запрацював польовий офіс Міжнародного кримінального суду для покарання російського агресора за скоєні злочини.

Потреби на відбудову України становлять майже $486 млрд, повідомляв у лютому прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський показав зруйновані росіянами школи і житлові будинки - відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі