субота, 10 вересня 2022 22:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський відповів, коли буде перемога і що визначить майбутнє України

Зеленський відповів, коли буде перемога і що визначить майбутнє України
Володимир Зеленський виступив на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії. Фото: РБК-Україна

Наступна зима визначить майбутнє України, і вона має готова пройти цей період, зберігши єдність.

Про це під час щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії заявив президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що Росія створює ілюзію, ніби європейці мають зробити вибір між цінами й цінностями, свободою та безпекою, незалежністю та спокоєм. Але такий вибір неможливий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський повідомив, скільки кілометрів території України вже звільнено від окупантів

Зеленський зазначив, що шлях до звільнення всієї української території з кожним днем стає все яснішим.

"Ми бачимо контури відновлення територіальної цілісності України і довгострокового забезпечення безпеки нашого народу. І знаємо, що пройти цей шлях - цілком реально", - зазначив президент.

Однак, за його словами, на цьому шляху є певні етапи, які не можна обійти.

"Це шлях від Харківської області, де зараз люди, які місяці пробули в окупації, зі сльозами щастя вітають українських воїнів... Шлях до наших міст і сіл, які ще чекають повернення українського прапора, а значить, повернення свободи і безпеки. Ми не можемо дозволити собі зупинитися", - підкреслив Зеленський.

Він також додав, що зараз всіх хвилює ключове питання, коли Україна пройде цей шлях і досягне перемоги.

"Відповідь на це питання може дати етап, який у нас прямо попереду. Я кажу відверто: це буде важкий етап. Ми повинні пережити цю зиму. Це 90 днів, які стануть випробуванням для нашої віри в перемогу. Випробуванням для нашої витримки і єдності, нашої здатності захищати свободу і фундаментальні європейські цінності", - зазначив президент.

Зеленський зазначив, що Росія робить все, щоб протягом зими зломити спротив України, Європи і всього світу.

"Це її останній аргумент: жорстокість зимового періоду, яка повинна допомогти, коли не вистачає жорстокості людини. І ми маємо бути готові - не зламатися, не роз'єднатися, не зійти зі свого шляху. Попереду 90 днів, які вирішать більше ніж 30 років нашої незалежності. 90 днів, які вирішать більше всіх років існування Євросоюзу. Ця зима визначить наше майбутнє", - підкреслив Зеленський.

Українські військові продовжують просуватися на Харківському напрямку.

Також мають певні успіхи у Донецькій області. Про це свідчить карта бойових дій від порталу Deepstatemap.

Підрозділи українських військ просунулися на південно-східному напрямку від Балаклії Харківської області та підійшли до міста Ізюм. Цей населений пункт є важливим для окупантів, оскільки там розташований великий пункт управління.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відповів, коли буде перемога і що визначить майбутнє України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі