неділя, 21 серпня 2022 12:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Жданов відповів, які ракети становлять основну загрозу Україні сьогодні

Жданов відповів, які ракети становлять основну загрозу Україні сьогодні
Досі на озброєнні Росії є "Калібри" для морського базування. Фото: pixabay.com

Країна-агресорка Російська Федерація може використовувати Чорноморський флот для ракетних ударів по Україні.

Досі на озброєнні Росії є "Калібри" для морського базування. Тож окупанти можуть варіювати кількість носіїв, щоб створити груповий удар по території України. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в ефірі FreeDom.

Також загрозу становлять ракети "Іскандер" з дальністю пуску до 500 км, балістичні ракети. Саме з ними буде більше проблем, за словами експерта: їх складніше перехоплювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони назвали повний список техніки РФ, яка візьме участь у "параді" на Хрещатику

"І стандартний набір російських ракет Х-22, якщо вони в них ще залишилися, тому що останніх дві вони застосували на Одещині й більше поки не помічали. І Х-101 – ракети повітряного базування, які застосовуються стратегічними бомбардувальниками. На жаль, лінійка російських ракет не змінилася, лише повністю зникли "Калібри" сухопутного базування", – сказав він.

Водночас Жданов зазначив, що зараз немає загрози щодо висадження морського десанту в Одеській області, бо "нікуди висаджувати".

"Є домовленості, яких Росія дотримується, хоч іноді ракети прилітають по Одеській області, проте "зернова" угода для Одеси є гарантом того, що їх не обстрілюють так, як це було до початку вивезення зерна з України", – зазначив він.

Російські війська суттєво збільшили кількість ракетоносіїв у Чорному морі. Це може свідчити про підготування до "сюрпризів" для України на День Незалежності, вважає начальниця об'єднаного координаційного штабу пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

У День Незалежності РФ може завдати масованих ракетних ударів по Україні. У командуванні Повітряних Сил громадян просять не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Зараз ви читаєте новину «Жданов відповів, які ракети становлять основну загрозу Україні сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі