середа, 09 березня 2022 00:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Затягаємо Росію по судах за захоплення АЕС - Кулеба

Затягаємо Росію по судах за захоплення АЕС - Кулеба
Дмитро Кулеба пообіцяв затягати Росію по судах за захоплення АЕС. Фото: пресслужба МЗС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що українські дипломати планують притягнути Росію до відповідальності в міжнародних судах за захоплення ядерних об'єктів на території України.

Про це він розповів у національному телемарафоні.

"Спочатку МАГАТЕ трошки пустилося берега, і збиралися їхати на Чорнобильську станцію домовлятися з росіянами про візит. Ми "вирівняли" їх дуже швидко. І зараз все відбувається в рамках взаємодії МАГАТЕ з українською владою, тому що це наші території", - заявив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Малині на Житомирщині окупанти зруйнували 7 житлових будинків: серед загиблих діти

Він додав, що росіянам вже дали зрозуміти, що ядерні об'єкти – це не іграшки, і це абсолютно інший рівень загроз, проблем. Після чого ситуація стабілізувалася.

"Але те, що Росія буде нести відповідальність – ми затягаємо її по всіх форматах міжнародних і, якщо треба, по судах за те, що в принципі вони наражали світ на ядерну небезпеку, захоплюючи Запорізьку АЕС чи Чорнобиль – це ми будемо робити, я гарантую вам стовідсотково", - запевнив міністр.

НАТО має гарантувати, що війна не розповсюдиться за межі України. Ми відповідаємо за те, щоб конфлікт не ескалувався і не поширився далі, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу з президентом Латвії Егілсом Левітсом, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Затягаємо Росію по судах за захоплення АЕС - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі