вівторок, 10 липня 2007 15:21

Затулін вимагає, щоб перед ним вибачились

Депутат Держдуми Костянтин Затулін заявив, що не має наміру вибачатися за свої вислови про статус російської мови в Україні, а навпаки, вимагає вибачень від української влади у зв`язку із забороною йому в`їжджати на територію країни.

"Мені протягом року була оголошена заборона на в`їзд на територію України з абсолютно надуманих, необгрунтованих причин. Термін цієї заборони закінчився 3 червня, але, оскільки я не вважаю себе винним ні в порушенні законів України, ні норм міжнародного права, я не збираюся приносити вибачення українській стороні, а, навпаки, сам вимагаю таких вибачень, і з цього приводу я минулого місяця направив позовну заяву до Європейського суду з прав людини", – сказав Затулін.

За його словами, інформацію, що з`явилася напередодні з посиланням на МЗС і Службу безпеки України про те, що українська сторона відмінила раніше оголошену заборону на в`їзд на територію країни деяких російських політиків, зараз важко коментувати в деталях, оскільки він не бачив офіційного тексту цього документа.

"Наскільки я зрозумів, українська сторона відміняє практику оголошення персона нон-грата російських політиків в розрахунку на взаємність з російського боку. Проте насторожує те, що від росіян, внесених до так званого "чорного списку", вимагають по прибуттю до України якихось вибачень за їх минулу поведінку або вислови", – відзначив Затулін.

3 червня минулого року Служба безпеки України заборонила Костянтину Затуліну в`їзд в країну "в інтересах гарантування безпеки України" на підставі закону про правовий статус іноземців і осіб без громадянства, пише Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Затулін вимагає, щоб перед ним вибачились». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі