Ексклюзиви
середа, 06 червня 2007 08:22

Раднику Ющенка заборонили в"їзд до Росії. Його депортують

Раднику Ющенка заборонили в"їзд до Росії. Його депортують

Голові Національної ради з питань культури та духовності при Президентові України Миколі Жулинському заборонили в`їзд до Росії.

Про це сказав Жулинський, який вчораі прилетів до Санкт-Петербурга разом з дружиною та дочкою. За його словами, це приватний візит – вони приїхали до РФ, щоб відвідати могилу брата дружини, який похований Пушкіно.

Учора Жулинський перебував в аеропорту "Пулково-2". За словами радника Президента України, представник прикордонної служби повідомив йому, що йому заборонено в"їзд на територію РФ, не пояснюючи причин. "Я міг вловити з інформації, що вони мене мають депортувати", - сказав Жулинський. У нього забрали паспорт.

При цьому він зазначив, що оскільки він долетів до Санкт-Петербурга "Російськими авіалініями", то його зобов"язані депортувати також "Російським авіалініями", наступний рейс яких на Київ відбудеться 8 червня.

За словами Жулинського, до аеропорту приїхав консул України в Санкт-Петербурзі.

На запитання, з чим це можуть бути пов"язані ці події, Жулинський припустив, що це пов"язано з депортацією з Сімферополя російського політолога, лідера Міжнародного Євразійського руху Олександра Дугіна.

За інформацією російських ЗМІ, 5 червня, Дугіна не пустили на територію України. Як повідомляє сайт Міжнародного Євразійського руху, він був оголошений персоною нон-грата і депортований з Сімферопольського аеропорту першим же літаком, що летить на Москву. Дугін прямував на фестиваль "Велике російське слово", організований Російською громадою Криму.

Дугіну заборонили в`їзд в країну за рішенням Служби безпеки України.

Дугін був оголошений Україною "нев`їзним" в червні 2006 року, разом з директором Інституту країн СНД, депутатом Держдуми РФ Костянтином Затуліним та іншими громадянами Росії, чиї дії під час акцій протесту в Криму проти україно-американських навчань Sea Breeze-2006 були визнані такими, що порушують законодавство України, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Раднику Ющенка заборонили в"їзд до Росії. Його депортують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути