вівторок, 05 червня 2007 20:36

Затулін приїхав на Пушкінський фестиваль ділити Керченську протоку

Директор Інституту країн СНД, депутат Державної думи Російської Федерації Костянтин Затулін вважає, що Україна і Росія мають спільно використовувати Керченську протоку та Азовське море.

Про це Затулін заявив сьогодні журналістам у Сімферополі, куди він прибув для участі в 1-му міжнародному фестивалі "Велике російське слово" в Криму, що проходить на честь 208-ої річниці з дня народження Олександра Пушкіна.

- Принцип відношення до керченської проблематики завжди був з російського боку - спільне використання. Не завжди це зустрічає розуміння, з 2004 року частіше нерозуміння - весь час пропонують нам поділити Керченську протоку по серединній лінії. Звідси виникає багато різних проблем - приналежність Тузли тощо- сказав Затулін.

- Якщо виходити навіть не з буквоїдства, а з міркування здорового глузду, невже хтось думає - на Україні або все одно де - що Росія, котра протягом кількох сотень років прагнула заволодіти протоками - тільки не Керченською, як ви знаєте, а іншими - Боспором і Дарданеллами - і одним з етапів на цьому шляху було завоювання або, якщо хочете, повернення Криму, тому що Крим був значною мірою слов"янським до того, як він став кримськотатарським ханством, так от - невже хтось думає, що (витративши стільки коштів і не добившись цього, але втративши багато життів за це і так далі), через якусь кляксу сорок якогось року, рішення якоїсь міськради готова (Росія готова) віддати ключі від протоки?", - сказав Затулін.

За його словами, Росія поступалася часто і багато своїми позиціями, особливо в 90-х роках, зараз же в РФ інший час і ця країна не буде поступатися, особливо в Причорномор"ї. Тому, зазначив він, кращим виходом для обох країн є спільне використання Керченської протоки та Азовського моря, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Затулін приїхав на Пушкінський фестиваль ділити Керченську протоку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі