пʼятниця, 19 січня 2024 10:35

Затримання Ігоря Мазепи пов'язане з його позицією на захист бізнесу в Україні - пресслужба

Затримання Ігоря Мазепи пов'язане з його позицією на захист бізнесу в Україні - пресслужба
У травні торік Ігор Мазепа анонсував створення антирейтингу правоохоронців та суддів, які використовують повноваження з незаконною метою. Фото: concorde.ua

Затримання засновника однієї з найбільших інвестиційних компаній в Україні Concorde Capital Ігоря Мазепи пов'язане з його публічною позицію щодо посилення тиску з боку правоохоронних органів на власників українського бізнесу. Про це повідомили у пресслужбі компанії Concorde Capital.

"Маємо справу з найбільшим ударом по інвестиційному ринку України за всю історію Незалежності. Сьогодні засновник Concorde Capital Ігор Мазепа був затриманий працівниками ДБР та поліції.

Силовики діяли протизаконно та агресивно, допустили всі можливі процесуальні порушення: не допустили адвокатів, вилучали всі без розбору документи і особисті кошти працівників компанії, обшукали офіс компанії без ухвали суду та з виламуванням дверей. Компанія вже готує звернення до керівництва держави щодо тиску на компанію та знищення силовиками інвестиційного клімату в Україні.

Це звернення планують підписати власники сотень великих бюджетоутворюючих українських компаній. Питання по тиску на Ігоря Мазепу починає вже виходити далеко за межі слідчих дій, розпочатих правоохоронцями, як тільки Ігор Мазепа не побоявся заявити на всю країну про корумпованість силових структур та про створення антирейтингу недобросовісних правоохоронців", - заявили в Concorde Capital.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гринкевичам повідомили про підозру

У травні 2023 року засновник Concorde Capital анонсував створення антирейтингу правоохоронців та суддів, які використовують повноваження з незаконною метою.

28 червня на підтримку ініціативи Мазепи виступили 42 відомі вітчизняні підприємці, які опублікували маніфест на захист 42-ї статті Конституції. Серед них – власниця фармкомпанії "Фармак" Філя Жебровська, гендиректор "Агромату" Сергій Войтенко, засновник "Текстиль-Контакту" Олександр Соколовський, фаундер компаній FinStream та Cronvest, голова Асоціації підприємців-ветеранів Сергій Позняк, голова Федерації роботодавців України Дмитро Олійник та інші.

За даними компанії, після цього публічного звернення правоохоронці отримали команду провести затримання Мазепи через фабрикування проти нього кількох кримінальних проваджень.

Заснована Ігорем Мазепою компанія Concorde Capital вже 15 років є лідером інвестиційного ринку України, залучивши для більше 1000 клієнтів понад $4 млрд інвестицій.

Державне бюро розслідувань затримало бізнесмена, засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу під час проходження україно-польського кордону.

В офісі компанії у Києві ДБР провело обшуки.

Слідчі дії відбуваються у справі про законність одержання прав на землю для будівництва котеджного містечка преміум-класу Goodlife Park біля Київського моря та обвідного каналу під Києвом у Вишгородському районі, повідомило джерело у правоохоронних органах.

Зараз ви читаєте новину «Затримання Ігоря Мазепи пов'язане з його позицією на захист бізнесу в Україні - пресслужба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі