неділя, 08 жовтня 2023 21:31

Спецтема: Війна Росії проти України

"Заради єдності світу в протистоянні терору": Зеленський анонсував ряд міжнародних заходів

"Заради єдності світу в протистоянні терору": Зеленський анонсував ряд міжнародних заходів
Наступного тижня Україна працюватиме разом із західними партнерами заради єдності світу в протистоянні терору, заявив президент Володимир Зеленський. Фото: скріншот

Наступного тижня Україна працюватиме разом із західними партнерами заради єдності світу в протистоянні терору.

Зокрема, вже заплановані різні міжнародні заходи. Українська позиція звучатиме, як завжди, на користь єдності та спільних дій, повідомив у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський, передає Gazeta.ua.

Глава держави наголосив, що терор відкрив уже занадто багато фронтів проти людства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїльський журналіст порівняв звірства ХАМАСу з війною в Україні

"Війна проти України. Війна на Близькому Сході. Жахливі дестабілізації в Африці. Постійне намагання спровокувати кризу на продовольчому ринку світу. Бути сильним у таких умовах - це протистояти терору. Недостатньо бути великою країною. Недостатньо бути багатою країною. Недостатньо мати амбіції", - зазначив Зеленський.

Президент зауважив, що бути сильним - це допомагати захищати людей і життя від будь-яких проявів терору.

"Саме це. Допомагати. Слава всім, хто бореться і працює заради нашої держави! Слава нашому міцному народу України! І дякую всім, хто допомагає долати терор! Слава Україні!", - підкреслив Зеленський.

Президент також повідомив, що між українським Посольством та поліцією Ізраїлю є вся необхідна співпраця для з'ясування деталей про українців, які опинилися в районах бойових дій та обстрілів.

"На жаль, підтвердилася загибель двох громадян України. Мої співчуття рідним і близьким", - сказав він.

За його інформацією, посольство України в Ізраїлі, усі наші дипломати, які опікуються цим регіоном, разом із розвідкою працюють цілодобово, щоб допомогти всім нашим людям, які потребують допомоги.

"Вже є більш як сотня звернень до Посольства від наших громадян. Встановлено місцеперебування п'яти наших людей на півдні Ізраїлю. Ще раз звертаюся до всіх громадян України в Ізраїлі: будь ласка, будьте уважними та виконуйте інструкції місцевих сил безпеки", - підкреслив Зеленський.

8 жовтня президент Володимир Зеленський зідзвонився з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу.

Нетаньягу розповів про ситуацію в Ізраїлі та дії збройних сил і органів правопорядку з відбиття нападу терористів ХАМАС, вказав Зеленський у Telegram.

Обговорили й про вплив нападу на Ізраїль на безпекову ситуацію в регіоні та за його межами.

Зараз ви читаєте новину «"Заради єдності світу в протистоянні терору": Зеленський анонсував ряд міжнародних заходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі