пʼятниця, 29 січня 2021 20:59

Замах на генерала СБУ: затриманий організатор дав свідчення проти Нескоромного

Замах на генерала СБУ: затриманий організатор дав свідчення проти Нескоромного
Полковника СБУ Юрія Расюка затримали при передачі грошей за вбивство генерала. Фото: facebook.com/butusov.yuriy

Замовником замаху на вбивство генерала СБУ Андрія Наумова був полковник СБУ Дмитро Нескоромний.

Про це в суді під час обрання запобіжного заходу заявив полковник СБУ Юрій Расюк, якого затримали при передачі грошей виконавцеві, пише у Facebook журналіст Юрій Бутусов із посиланням на свої джерела.

"Расюк заявив, що пішов на угоду зі слідством і дасть свідчення для повного викриття свого друга Нескоромного. Розповів подробиці суперскандальної справи і підтвердив висунуті проти нього підозри", - повідомив Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явились нові розмови колишнього СБУшника Нескоромного

Також, за його словами, свідчення давав свідок Олег Поскотінін, якому Расюк пропонував стати виконавцем замаху.

"Справа проти Нескоромного за своїм масштабом не має прецедентів у країні - ще нещодавно це був один із наймогутніших силовиків, який особисто контактував із президентом, розглядався як кандидат на пост глави СБУ. 20 січня, полковник Нескоромний відвідав Офіс президента, після чого втік від зовнішнього спостереження СБУ. Місце перебування Нескоромного на даний момент невідоме", - зазначив Бутусов.

Старшого консультанта штабу антитерористичного центру Служби безпеки України, полковника 53-річного Юрія Расюка затримали 22 січня. Мав передати $50 тис. за вбивство начальника управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, 38 років. Расюк був у змові з кількома особами, за версією слідства. Шевченківський райсуд Києва заарештував Юрія Расюка без права застави. Пізніше слідчі повідомили, що вбивство генерала СБУ Андрія Наумова замовив полковник СБУ Дмитро Нескоромний. 27 січня йому повідомили про підозру. Спецслужба оприлюднила низку доказів у справі.

Зараз ви читаєте новину «Замах на генерала СБУ: затриманий організатор дав свідчення проти Нескоромного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі