середа, 07 вересня 2022 17:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Залужний сказав, коли РФ може знову спробувати захопити Київ

Залужний сказав, коли РФ може знову спробувати захопити Київ
Залужний сказав, коли РФ може знову спробувати захопити Київ. Фото: Сегодня

Російська окупаційна армія може знову атакувати Київ 2023 року.

Про це у статті на Укрінформі повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. Він наголосив, що повномасштабна війна Росії проти України продовжиться і наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Здавав ворогу координати корпусів "Азова": зрадника з Київщини відправили "на нари"

Головнокомандувач ЗСУ описав можливу подальшу мету окупантів в Україні.

Росія може спробувати просунутися на Запорізькому напрямку, що створює загрозу для захоплення Запоріжжя та Дніпра. Може повернутися до задуму захопити Київ, а значить, може бути загроза повторної атаки з території Білорусі.

За словами Залужного, російські війська можуть просуватися на півдні з плацдарму на правому березі Дніпра в Херсонській області.

Тоді вони отримають реальні перспективи для захоплення Миколаєва та Одеси, а також створять загрозу у бік Кривого Рогу і надалі центральним та західним регіонам України.

Авіабази в окупованому Криму були уражені серією успішних ракетних ударів Збройними силами України.

Тож причиною є не "детонація авіаційних боєприпасів", як заявляли російські ЗМІ. Удари по базах окупантів підтвердили головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний і перший заступник голови оборонного комітету Верховної Ради Михайло Забродський.

Зараз ви читаєте новину «Залужний сказав, коли РФ може знову спробувати захопити Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі