субота, 16 квітня 2022 13:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Закликали до об'єднання із "братськими державами": на Житомирщині "пакують" колаборантів

Закликали до об'єднання із "братськими державами": на Житомирщині "пакують" колаборантів
На Житомирщині затримали колаборантів, які публічно закликають переходити на бік Росії. Фото: t.me/zhitgpgovua

Правоохоронці затримали двох жителів Коростеня Житомирської області.

У соціальних мережах чоловіки заперечували повномасштабне вторгнення Росії в Україну і публічно закликали людей переходити на бік агресора. Про це повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримінальні "авторитети" в Одесі пішли на співпрацю з РФ - СБУ

"Для протиправної колабораційної діяльності коростенці використовували свої акаунти у соцмережах. Зокрема, один з них заперечував широкомасштабне військове вторгнення Російської Федерації та закликав підтримати дії її керівництва щодо необхідності об'єднання України, Росії та Білорусі, з повною капітуляцією перед агресором.

Інший коростенець для колабораційної діяльності обрав Telegram-канал, зареєструвавшись під псевдонімом за номером російського мобільного оператора. Підозрюваний також заперечував збройну агресію проти України, схвалюючи рішення окупантів", - повідомляють у прокуратурі.

Крім цього, у Коростені правоохоронці затримали жінку, яка тривалий час прославляла "русский мир", схвалювала дії Росії та пропагувала об'єднання України з відомими ще двома "братніми" державами.

Правоохоронці затримали 48-річного жителя Житомирського району. Чоловік схвалював путінську "спеціальну воєнну операцію" в Україні. Для пропаганди своїх поглядів прихильник окупантів використовував публічні місця. Зокрема, в центрі села, неподалік магазину та будинку культури, де завше людно, підозрюваний "роз'яснював", що в Україні не війна, а проведення РФ "спеціальної воєнної операції".

Зараз ви читаєте новину «Закликали до об'єднання із "братськими державами": на Житомирщині "пакують" колаборантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі