пʼятниця, 20 вересня 2024 12:35

Забруднення повітря у Києві: синоптикиня сказала, коли посилиться вітер

Найближче посилення вітру у Києві прогнозують на 25 вересня.

Це дає надію на розсотування повітря. Однак, чистішим воно може стати й значно раніше. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

За її словами, нинішнє забруднення пов'язане із підвищення концентрації зважених часток (пилу). Водночас у Вишгородському районі відкритого горіння торфовищ уже немає, скоріше - тління.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Синоптики прогнозують посилення вітру у Києві 25 вересня
Синоптики прогнозують посилення вітру у Києві 25 вересня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли у Києві очиститься повітря: у КМДА зробили прогноз

"Антициклон на ім'я Serkan, а точніше, його відроги, охоплюють своїм впливом всю Україну. Тому повсюди буде сухо та майже штиль, хіба на півдні вітряно. Якщо домінує антициклон, без дощів та маловітряно - це, на жаль, сприяє зависанню пилу і суттєво погіршує якість повітря", - зазначила Діденко.

Дощі у Києві вона прогнозує із 27-28 вересня. Синоптикиня зазначає, що подібна ситуація буває майже щороку.

"Це - неприємно, але не катастрофа. Води пити побільше, алергікам краще зайнятися хатніми справами, вікна бажано не відкривати, але якщо стає душно, можна відкрити. Вікна все одно не герметичні - такому дрібному пилу пройти крізь навіть закриті - раз плюнути. Краще хоч якесь повітря, ніж зовсім без повітря. Не варто думати, що аж вітер 25-го та дощ 27-го покращать ситуацію. Вона, ситуація, може покращитися значно раніше", - зазначила Діденко.

У Києві вранці 20 вересня зафіксували погіршення стану повітря. Його називають тимчасовим. Містянам рекомендують утриматися від провітрювання приміщень та обмежити тривале перебування на вулиці.

За даними ДСНС, пожежі в екосистемі були зафіксовані у Вишгородському районі.

Зараз ви читаєте новину «Забруднення повітря у Києві: синоптикиня сказала, коли посилиться вітер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі