четвер, 29 квітня 2021 12:57

Загибель зниклого туриста: що розповіли його друзі

Загибель зниклого туриста: що розповіли його друзі
Тіло 40-річного Олексія Кушнірука, який загубився в горах ще всередині лютого, знайшли 27 квітня біля потічка біля підніжжя гори Жид-Магура Фото: tsn.ua

Тіло 40-річного Олексія Кушнірука, який загубився в горах ще всередині лютого, знайшли 27 квітня біля струмка у підніжжя гори Жид Магура.

Друг дитинства загиблого, Олексій, розумів, що шансів знайти його живим немає. Утім, думка про те, що з моменту зникнення друга минуло вже два місяці, а його так і не знайшли - не полишала. Він і ще семеро чоловіків підготувалися до операції, прочитали літературу й цими вихідними знову вирушили на пошуки з професійними рятувальниками. Серед них був і Сергій. Саме він у день зникнення був у горах разом із загиблим.

За яких саме обставин загубився Олексій - для його друзів досі є загадкою. Бо Сергій постійно плутається у своїх розповідях.

"Він не міг пояснити синець під оком, якісь були неточності", - розповіли знайомі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 днів невідомості: у Карпатах розшукали зниклу групу туристів

Сергій говорити з журналістами відмовився, пише tsn.ua. Там, де він катався із загиблим, були невизначені траси. Вони не є офіційними. Це заняття фрірайдом. Чоловіки спустилися в умовах поганої видимості, а того дня, окрім туману, був ще й сильний снігопад. Сергія знайшли наступного дня. Він сам вийшов на зв'язок. А від Олексія - жодного сигналу. Навіть за останніми згадками старожилів гірської пошуково-рятувальної служби таких довготривалих пошуків не було.

Коли Олексій зник, його шукали за слідами, поки була можливість. Рятувальники піднялися на висоту в майже 1,5 тис. м. Найімовірніше, він піднявся туди, там ступив на зледенілу ділянку й посковзнувся. Його тіло знайшли майже на 200 м нижче.

За попередньою інформацією, у загиблого є ознаки черепно-мозкової травми. Але остаточну причину смерті ще встановлюватимуть. Сьогодні його тіло спустять із вершини. А потім перевезуть до Києва. В Олексія залишилися мама й брат.

Двоє туристів з Києва заблукали 13 лютого під час катання на лижах на схилі гори Гемба - однієї з найвищих вершин гірського масиву Полонина Боржава, що на кордоні Свалявського й Міжгірського районів Закарпатської області. Одного з них знайшли наступного дня. Іншого - ні. Таких тривалих пошуків однієї людини на Закарпатті ще не було. До операції залучили вісім гірських пошуково-рятувальних відділень ДСНС Закарпаття, Львівщини, зокрема другий спеціальний центр швидкого реагування ДСНС України міста Дрогобич, лісників, волонтерів. Також територію обстежили з повітря за допомогою вертольотів МІ-8 і SuperPuma спеціального авіаційного загону ДСНС. Слідів туриста не знайшли, залишків одягу або спорядження теж. Слідів життєдіяльності або інших зачіпок, які б дали можливість встановити, що він просувався тим чи іншим маршрутом, не було. Тому й вирішили припинити пошуки.

Зараз ви читаєте новину «Загибель зниклого туриста: що розповіли його друзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі