понеділок, 05 серпня 2024 08:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники просунулися в напрямку Покровська - ISW

Загарбники просунулися в напрямку Покровська - ISW
Російські загарбники намагаються просунутись в напрямку Покровська. Фото: deepstatemap.live

Російські загарбники нещодавно просунулися на схід від Покровська Донецької області.

Ймовірно, окупанти досягли нових успіхів у цьому районі 4 серпня. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики посилаються на геолокаційні кадри, опубліковані 4 серпня. Вони свідчать, що російські війська нещодавно просунулися далі в межах Веселого, що на схід від Покровська, і захопили більшу частину населеного пункту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де і як наступає ворог: Генштаб дав оперативну інформацію

Міністерство оборони РФ 4 серпня заявило, що підрозділи росіян захопили Новоселівку Першу на південний схід від Покровська.

При цьому російські "воєнкори" стверджують, що їхні війська просунулися до кілометра в глибину і 2,35 кілометра в ширину на захід від Новоселівки Першої в напрямку Межового. Повідомляють також, що війська РФ просунулися далі в межах Іванівки на схід від Покровська.

Один з російських блогерів стверджував, що війська РФ вийшли на північно-східну околицю Желанне (на південний схід від Покровська) і наближаються до північно-західної околиці населеного пункту.

Темпи просування росіян в Покровському районі у стратегічному плані дуже низькі, їм вдається просунутися за рахунок дуже великих втрат, розповів офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

Він зазначив, що це пов'язано з опором Сил оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники просунулися в напрямку Покровська - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі