четвер, 20 жовтня 2022 13:03

Спецтема: Війна Росії проти України

"Зачищення" Харківщини від ворога: скільки населених пунктів ще в окупації
32

З початку осені Збройні сили України звільнили 544 населені пункти Харківщини.

Сьогодні в російській окупації лишається 1,8% території області – 32 населені пункти. Про це під час брифінгу 20 жовтня розповів начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Gazeta.ua.

"Бойові дії на території Харківщини тривають. Наші військові не зупиняються та продовжують витісняти ворога з нашої території. За останні шість днів ЗСУ звільнили від російської окупації 19 населених пунктів. А загалом за весь час останнього контрнаступу ЗСУ у вересні – жовтні цього року звільнено 544 населених пунктів області", – розповів Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деокупація Луганщини ЗСУ – Гайдай розказав про ситуацію в регіоні

На Харківщині відновлюють електропостачання. На фото – робота у селищі Лісне
Фото: t.me/tymoshenko_kyrylo
На Харківщині відновлюють електропостачання. На фото – робота у селищі Лісне
На Харківщині відновлюють електропостачання. На фото – робота у селищі Лісне
На Харківщині відновлюють електропостачання. На фото – робота у селищі Лісне
Продовжують відновлювати критичну інфраструктуру на Харківщині

Обласна адміністрація спільно з військовими й владою на місцях провела величезну роботу зі створення ешелонованої оборони області. Облаштовані й укріплені три лінії оборони, зміцнення яких триває і досі.

"Росія має понести покарання за усе, що вона накоїла на території нашої області. А зараз робимо усе, щоб ворога більше не мав жодної можливості ступити на нашу землю. І в цьому напрямі ми вже провели величезну роботу. Те, що росіяни змогли зробити 24 лютого, окупувавши велику частину області, повторити точно не зможуть", – підкреслив голова ОВА.

Російська Федерація все ще зберігає територіальні претензії на Харківську область попри масові втрати під час нещодавніх українських контрнаступів.

Операція Збройних сил України в Харківській області стала чи не найганебнішою поразкою російської армії. Саме звільнення Харківщини посприяло оголошенню в РФ так званої часткової мобілізації та проведенню термінових псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України, зазначають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «"Зачищення" Харківщини від ворога: скільки населених пунктів ще в окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі