вівторок, 25 жовтня 2022 20:12

Спецтема: Війна Росії проти України

"З "нафталінової" справи хочуть зліпити "перемогу" – ексголова НБУ прокоментував свій розшук

"З "нафталінової" справи хочуть зліпити "перемогу" – ексголова НБУ прокоментував свій розшук
Колишній голова Нацбанку Кирило Шевченко прокоментував оголошення його у розшук та запевнив, що не переховується від слідства. Фото: НБУ

Колишній голова Нацбанку Кирило Шевченко прокоментував оголошення його в розшук і запевнив, що не переховується від слідства.

Шевченко заявив, що повідомив слідство про своє місце перебування. Про це він написав у Facebook.

"Вважаю за необхідне прокоментувати повідомлення про те, що НАБУ й САП оголосили мене в розшук. Оголошують у розшук тих, хто переховується", – заявив Шевченко.

І запевнив що співпрацює зі слідством, перебуваючи в одній з країн ЄС.

"Перебуваючи на консульському обліку в країні ЄС, я офіційно повідомив НАБУ й САП про своє фактичне місце перебування. Офіційно звернувся до посольства з клопотанням щодо надання мені приміщення для організації відеозв'язку на час, коли працівники слідчого органу захочуть провести допит", – написав колишній голова НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній голова Нацбанку вперше прокоментував підозру

За словами Шевченка, він подав усі відповідні клопотання та зробив усі необхідні дії щодо залучення себе до слідчих дій у порядку, встановленому законодавством.

Він також назвав своє оголошення в розшук свідченням заангажованості слідства.

"Очевидно, питання не в процедурах юриспруденції. Із цієї "нафталінової" справи хочуть зліпити "перемогу". Вважаю, що оголошення мене в розшук за викладених вище обставин є зайвим підтвердженням заангажованості й політизованості слідства. У своїй слушності я впевнений", – наголосив він.

Шевченко закликав НАБУ забезпечити відкритість, прозорість і неупередженість процесу.

"Це ще називають – fairplay", – зазначив ексголова НБУ.

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук колишнього голову правління Укргазбанку Кирила Шевченка й двох посадовців цього ж банку.

Їх підозрюють у причетності до розкрадання понад 200 млн грн, ідеться в повідомленні пресслужби НАБУ.

Окрім Шевченка, розшукують також заступника голови Укргазбанку Дениса Чернишова й заступника директора департаменту роботи з корпоративними віп-клієнтами Олену Хмеленко.

Зараз ви читаєте новину «"З "нафталінової" справи хочуть зліпити "перемогу" – ексголова НБУ прокоментував свій розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі