середа, 21 грудня 2022 09:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Вуличні бої тривають ‒ у британській розвідці розповіли про ситуацію біля Бахмута

Вуличні бої тривають ‒ у британській розвідці розповіли про ситуацію біля Бахмута
За даними британської розвідки, російська піхота укріпилася в східних промислових районах Бахмута. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом останнього тижня російські військові та бойовики ПВК "Вагнера" незначно просунулися на східну околицю міста Бахмут у Донецькій області.

Ймовірно, російська піхота укріпилася в східних промислових районах міста. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, подекуди російські загарбники, ймовірно, просуваються до житлових районів міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв

"Вуличні бої тривають", ‒ йдеться у повідомленні.

Інтенсивні бої біля в районі Бахмута точаться з червня. У британській розвідці констатують, що після наступу росіян на Лисичанськ і Сіверськодонецьк у липні 2022 року у війні було мало затяжних широкомасштабних боїв у населених пунктах.

"З огляду на те, що такі бої вимагають високопідготовленої піхоти з відмінним керівництвом на молодшому рівні, цей тип бою навряд чи підійде погано підготовленим бійцям "Вагнера" та мобілізованим резервістам російської армії", ‒ йдеться у повідомленні.

20 грудня президент Володимир Зеленський приїхав у Бахмут, де тримають оборону українські воїни. Глава держави відвідав передові позиції. Вручив військовослужбовцям державні нагороди. Зеленський опублікував відео з Бахмута. "Ви абсолютно героїчні люди. Ви захищаєте всю Україну", – звернувся він до воїнів. Бахмут залишається найгарячішою точкою на всій лінії фронту.

Візит президента України Володимира Зеленського до Бахмута підірвав триваючу інформаційну операцію Кремля, спрямовану на те, щоб представити російського диктатора Володимира Путіна учасником війни.

Зараз ви читаєте новину «Вуличні бої тривають ‒ у британській розвідці розповіли про ситуацію біля Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі