середа, 21 грудня 2022 05:46

Візит Зеленського до Бахмута "сплутав карти" Путіну – ISW

Візит Зеленського до Бахмута "сплутав карти" Путіну – ISW
Президент Володимир Зеленський у Бахмуті вручив українським героям державні нагороди. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Візит президента України Володимира Зеленського до Бахмута на Донеччині підірвав триваючу інформаційну операцію Кремля, спрямовану на те, щоб представити російського диктатора Володимира Путіна учасником війни.

20 грудня Зеленський відвідав українських військових, які тримають оборону на напруженому Бахмутському напрямку, та вручив їм нагороди. Водночас Путін провів церемонію нагородження, де відзначив кремлівських чиновників і пропагандистів, нагадав Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клоун Пригожин влаштував цирк у Бахмуті: почав кликати Зеленського на "розбірки"

"Диктатор активізував зусилля, щоб позбавити себе та міністерство оборони РФ від постійної критики. Церемонія нагородження додатково вказує на бажання Путіна представити себе учасником війни", – зазначили в ISW.

У звіті підкреслили, що рішення Путіна нагородити членів свого оточення, які навіть не брали безпосередньої участі в боях, на відміну від візиту Зеленського біля лінії фронту в Бахмуті, викликало критику серед росіян.

"Окрім цього, у РФ заявили, що диктатор нагороджує "своїх героїв в Кремлі", а не солдат, які беруть участь у бойових діях на передовій, а також додали, що він не відвідував окуповані території", - підсумовують фахівці.

20 грудня президент Володимир Зеленський приїхав до Бахмута, де тримають оборону українські воїни. Глава держави відвідав передові позиції. Вручив військовослужбовцям державні нагороди.

Зеленський опублікував відео з Бахмута. "Ви абсолютно героїчні люди. Ви захищаєте всю Україну", – звернувся він до воїнів.

Бахмут залишається найгарячішою точкою на всій лінії фронту.

Зараз ви читаєте новину «Візит Зеленського до Бахмута "сплутав карти" Путіну – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі