понеділок, 18 вересня 2023 23:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Втрати росіян на Таврійському напрямку перевершили попередні дні

Втрати росіян на Таврійському напрямку перевершили попередні дні
Російськ окупанти зазнають втрат на Таврійському напрямку. Фото: ДПСУ

На Таврійському напрямку за добу 17 вересня ворог втратив 313 осіб з особового складу.

Перед цим три дні поспіль вони трималися в районі 200 осіб. Про це повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в ефірі національного телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: карти боїв

Техніки ворог у неділю втратив також більше, ніж завжди, в 1,5 раза – 31 одиницю. Серед них чотири гармати, засіб протиповітряної оборони та три одиниці спецтехніки.

Поблизу Мар'їнки противник має кількісну перевагу в живій силі і продовжує тактику "м'ясних" штурмів.

"Ворог, на жаль, має кількісно більший людський потенціал, резерви окупанти підтягують постійно. Але колись і вони закінчаться. Вони вже зараз погано вмотивовані, але піхоту і далі женуть на штурми Мар'їнки. Щодоби ми фіксуємо близько 10 спроб. І сьогодні за світловий день вже 10 спроб зафіксовано. Російській пропаганді потрібне якесь підживлення і вони будуть намагатися взяти Мар'їнку, щоб показати хоч щось своєму електорату. Але наразі нічим, окрім своїх втрат, пропагандисти похвалитися не можуть", – підсумував полковник.

ЗСУ знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. На Мелітопольському напрямку Сили оборони завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, змушують ворога відходити із займаних позицій.

Зараз ви читаєте новину «Втрати росіян на Таврійському напрямку перевершили попередні дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі