неділя, 17 вересня 2023 20:02

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ ведуть контрнаступ на двох напрямках: головне зі зведення Генштабу

ЗСУ ведуть контрнаступ на двох напрямках: головне зі зведення Генштабу
Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку. Фото: Генштаб

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільняють окуповані території.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 25 бойових зіткнень, повідомив ввечері 17 вересня Генштаб ЗСУ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ уражено два зенітно-ракетних комплекси, дев'ять артилерійських засобів, один склад боєприпасів та станція РЕБ противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни після атак на свій флот відводять кораблі якомога далі від Криму

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів з території РФ.

На Лиманському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів. Авіаційних ударів зазнали райони населених пунктів.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили 5 атак противника в районі Кліщіївки та Білої Гори Донецької області. Противник намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки Донецької області.

На Мар'їнському напрямку протягом доби наші захисники успішно відбили майже 10 атак ворога в районі Мар'їнки.

На Куп'янському, Шахтарському, Запорізькому, Херсонському напрямках ворог обстріляв ряд населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

Також, РФ завдала чергового удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування та ударними БпЛА типу Shahed-136/131. В результаті бойової роботи протиповітряною обороною знищено шість крилатих ракет та шість Shahed.

Загалом ворог завдав 15 ракетних та 44 авіаційних ударів, здійснив 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

17 вересня населений пункт Кліщіївка остаточно звільнений від російських загарбників силами 80-ої окремої десантно-штурмової бригади,

Бійці бригади "Лють" разом із побратимами з Сил оборони повернули український стяг над звільненою Кліщіївкою. Про це повідомили у Facebook.

Водночас противник постійно намагається завдати максимальної шкоди нашим воїнам та працює зі всіх можливих засобів вогневого ураження.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ ведуть контрнаступ на двох напрямках: головне зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі