субота, 10 серпня 2024 04:05

ЗСУ продовжують просуватися у Курській області - Мірошников

ЗСУ продовжують просуватися у Курській області - Мірошников
7 серпня українські війська увійшли у Курську область РФ і закріпилися у прикордонній зоні. Фото: eastnews.ua

ЗСУ продовжують просуватися у Курській області РФ. Значні території були захоплені вчора, 9 серпня.

Проте жодна публічна мапа не відображає дійсності: ЗСУ дотримуються режиму секретності, росіяни не хочуть визнавати свій військовий провал. Про це написав у Telegram український військовий журналіст Богдан Мірошников.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У трьох областях Росії ввели режим контртерористичної операції

"Ніхто нікого нікуди не відкинув", - заявив Мірошников.

Він зауважив, що окупанти дуже багато брешуть. "Вони досі не знають, що з тим всім робити", - вважає оглядач.

Та попри успішний наступ ситуація для підрозділів ЗСУ, що діють на території Курської області стає складнішою: прибуває все більше та більше ворожих резервів. Однак українські військові їх успішно знищують.

"Ми зараз бачимо лише невелику частину того, що робиться. Причому, на першому етапі. Далі буде", - написав журналіст.

Оновлено

Моніторинговий канал "Николаевский Ванек" повідомив, що в Курську область Росії, крім строковиків і будь-яких підрозділів, що ніколи не воювали, переміщається і буде переміщатися оперативний резерв за декількома напрямками.

Зокрема, йдеться про:

Херсонський (2 батальйони десантників);

Запорізький (38 окрема гвардійська мотострілецька бригада, 64 окрема гвардійська мотострілецька бригада);

Куп'янський (кілька батальйонів мотострілецького полку);

Харківський (помічені окремі батальйони 1009, 79, 272 мотострілецьких полків, а також 138 окрема гвардійська мотострілецька бригада);

Бєлгородський (з Грайвонського району забирають біля роти однієї з окрема гвардійська мотострілецька бригада, також забрали одного з мотострілецьких полків, який воював поблизу населеного пункту Сотницький Козачок);

Покровський (що нещодавно прибула з Херсонського напрямку обідрана 810 окрема гвардійська мотострілецька бригада, кілька батів штурмової піхоти);

Луганський.

7 серпня російські пропагандисти і так звані "воєнкори" заявили, що українські війська увійшли у Курську область РФ і закріпилися у прикордонній зоні. Російський диктатор Володимир Путін заявив про "масштабну провокацію".

Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що українські сили просунулися на 10 кілометрів углиб Курської області РФ.

ЗМІ опублікували супутникові зображення після удару по російському складу з озброєнням і технікою під Курськом.

Видання The Washington Post повідомило, що Україна взяла під контроль газовимірювальну станцію "Суджа" у Курській області.

9 серпня Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що Сили оборони України успішно уразили російський військовий аеродром і засоби ППО у Липецькій області РФ.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ продовжують просуватися у Курській області - Мірошников». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі