пʼятниця, 10 червня 2022 15:21

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вперше зіштовхнулись" - на півдні піротехніки знайшли тип ворожої ракети

"Вперше зіштовхнулись" - на півдні піротехніки знайшли тип ворожої ракети
Понад 30 млн га території України потребують розмінування, повідомляли в МВС. Фото: ДСНС

Розміновуючи обстріляні росіянами території, миколаївські піротехніки вперше зіштовхнулись з уламками протикорабельної ракети.

Про це повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

На Херсонщині окупаційні війська і корлаборанти розпочали нову хвилю підготовки до "референдуму" про "приєднання" до РФ.

Тим часом на лінії зіткнення противник продовжує бойові дії на зайнятому рубежі, укріплює позиції, підтягує озброєння і мінує територію.

В окупованих населених пунктах багато замінованих полів, доріг, мостів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слузі народу" Ковальову оголосили підозру - в нього заберуть мандат

Ворог обстрілював Березнегуватську громаду на Миколаївщині. Також зазнали обстрілів Широківська та Інгульська - переважно по сільськогосподарським угіддям поза населеними пунктами.

Вночі Збройні сили України знищили на півдні 20 окупантів, їхню гаубицю "Мста-Б" і три БТРи.

Корабельне угруповання Чорноморського флоту РФ доповнилось ще одним підводним човном - носієм крилатих ракет, повідомив Назаров. Росіяни продовжують блокувати північно-західної частини Чорного моря.

Загроза ракетних ударів з моря залишається високою. "40 крилатих ракет напоготові", - сказав речник ОК "Південь".

Російські війська відійшли з тимчасово захопленого міста Мелітополь у Запорізькій області. Туди зайшли бойовики "ДНР", які продовжують тероризувати мирних мешканців.

На Херсонщині російські окупанти перевозять свої родини до тимчасово захоплених населених пунктів. У Херсоні захопили паспортні сервіси й видають містянам паспорти РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Вперше зіштовхнулись" - на півдні піротехніки знайшли тип ворожої ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі