середа, 01 червня 2022 13:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Воювали проти ЗСУ на Херсонщині та Миколаївщині - судитимуть двох українців

Воювали проти ЗСУ на Херсонщині та Миколаївщині - судитимуть двох українців
Судитимуть двох українців, які воювали проти ЗСУ. Фото: Censor.net

За держзраду судитимуть двох громадян України, які проживали в окупованому РФ Криму.

2014-го та 2020 року зрадники уклали контракти на проходження військової служби у збройних силах Росії. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сепаратистка-втікачка Уманець стала гауляйтером Кирилівки

Разом з армією окупантів у лютому вони увійшли на територію України, брали участь у бойових діях на території Херсонщини і Миколаївщини.

"З 25 по 28 лютого вони забезпечували протиповітряну оборону військ РФ в районі дамби Каховської гідроелектростанції імені Непорожнього поблизу міста Нова Каховка Херсонської області. А 1 березня обвинувачені вступали в бій з підрозділами Збройних Сил України в районі міста Баштанка Миколаївської області", - йдеться у дописі.

2 березня зрадників взяли в полон на території Миколаївської області.

Чоловіку, який погодився на співпрацю з російськими окупантами у Харківській області, повідомили про підозру.

Він розповів та показав терористам безперешкодний шлях до села Вільхівка. Зазначається, що 30-річний чоловік на прохання загарбників розповів їм про шлях від смт. Старий Салтів до села Вільхівка. Саме завдяки йому військові та техніки країни-агресорки змогли туди потрапити.

Зараз ви читаєте новину «Воювали проти ЗСУ на Херсонщині та Миколаївщині - судитимуть двох українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі