понеділок, 21 серпня 2023 11:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог зализує рани – Міноборони про оманливу ситуацію на фронті
5

На Лиманському та Куп'янському напрямках російські окупанти проводять перегрупування, "зализуючи рани".

Протягом цього тижня, якщо дивитися за цифрами, то на Лиманському та Куп'янському напрямках може здатися, що зменшилася кількість обстрілів та боїв, заявила 21 серпня заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua. Але насправді окупанти не залишили планів рухатись там уперед.

"На Куп'янському напрямку складна ситуація. Ви знаєте, що ворог зокрема обстрілює і Куп'янськ. Бої продовжуються. Наші оборонці чинять дуже потужний опір ворогу", – сказала вона.

Зараз там відбувається перегрупування, росіяни додатково підтягують свої сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ звільнили 43 кв. км української землі на Бахмутському напрямку

"Останні два тижні, ви знаєте, там була активізація. І настільки потужно ЗСУ зупиняли агресора, що зараз ворог просто зализує рани.Тому й активність дещо спала. Але це не означає, що РФ не продовжить цієї активності", – додала Маляр.

На Куп'янському напрямку українські війська відбили атаки росіян у районі Першотравневого та Синьківки, східніше Петропавлівки Харківської області.

"Ворог там не просувається. На Лиманському напрямку основні бої тривають у районі Серебрянського лісництва. Армія РФ намагається вибити ЗСУ з позицій Кремінної – Білогорівки, які були раніше зайняті нашими військами. Ворогу це не вдається, але бої там теж дуже запеклі", – зазначила заступниця міністра оборони.

Збройні сили України просунулись до околиць Роботиного в Запорізькій області, а також ведуть контрнаступ ще на двох напрямках фронту.

Сили оборони активізували зусилля щодо деокупації територій та мають успіхи, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Російська армія продовжує наступ на північний схід від Куп'янська, але успіху не має. Війська ворога провели безуспішні наступальні дії поблизу Синьківки в 9 км на північний схід від Куп'янська.

Зараз ви читаєте новину «Ворог зализує рани – Міноборони про оманливу ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі