середа, 07 вересня 2022 08:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог атакував ракетами Харків: перші подробиці
10

У ніч проти 7 вересня росіяни завдали по Немишлянському району Харкова два ракетних удари.

Одна з ракет влучила у двоповерхову будівлю, загорілася автомийка, що була поруч, постраждали кафе, крамниці та автомобілі, повідомив у середу вранці голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram. Друга ракета влучила в землю.

"Сьогодні близько четвертої години ранку зафіксували один ракетний удар у місті Зміїв Чугуївського району, ракета влучила в землю поблизу лікувальної установи. На щастя, ніхто не постраждав. Протягом минулої доби окупанти обстрілювали населені пункти Богодухівського, Чугуївського, Харківського та Ізюмського районів області. Є руйнування житлових будинків, господарських споруд, сталися пожежі", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракета зруйнувала п'ятиповерхівку у центрі Харкова: фото й відео

Харків знову накрили ракетами
Фото: ДСНС
Харків знову накрили ракетами
Харків знову накрили ракетами
Харків знову накрили ракетами
Харків знову накрили ракетами

Вчора внаслідок ракетного удару по селищу Печеніги Чугуївського району поранення отримали двоє людей: 45-річний чоловік та 17-річний хлопець. У Богодухівському районі поранення отримали 41-річна та 51-річна жінки. Стан постраждалих – легкий та середній.

"На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. Ворог продовжує інтенсивно обстрілювати позиції наших військових. Унаслідок успішних дій наших захисників, у тимчасово окупованій Олександрівці великих втрат зазнали окупанти з приватних воєнних компаній", – додав Синєгубов.

Харків був однією з головних цілей росіян з перших днів повномасштабного вторгнення. Не зумівши взяти місто, загарбники перейшли до тактики терору – у перші тижні агресії обстрілювали місто з літаків, скидали на нього бомби, били з артилерійських установок. Найбільше руйнувань завдали спальному району Північна Салтівка.

В останні тижні російські терористи обстрілюють першу столицю практично щодня. Б'ють з реактивної артилерії по цивільній інфраструктурі та житлових будинках. Також окупанти гатять і по інших населених пунктах Харківської області. Через це влада може оголосити обов'язкову евакуацію з регіону.

Зараз ви читаєте новину «Ворог атакував ракетами Харків: перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі