пʼятниця, 04 листопада 2022 10:18

"Вони звільняться досить скоро" ‒ Байден зробив важливу заяву щодо Ірану

"Вони звільняться досить скоро" ‒ Байден зробив важливу заяву щодо Ірану
Президент США Джо Байден пообіцяв звільнити Іран. Фото: gettyimages.com

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден пообіцяв, що Іран буде вільним "досить скоро".

Про це він сказав на тлі триваючих протестів в Ірані, повідомляє видання Associated Press.

Під час виступу на акції за підтримку члена Демократичної партії Майка Левіна в Каліфорнії американський президент висловився щодо подій в Ірані.

"Не хвилюйтеся, ми звільнимо Іран", ‒ сказав Байден. І додав, що "вони звільняться досить скоро".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся із республіканцем і демократом

Під час акції в Каліфорнії демонстранти тримали плакати на підтримку іранських протестувальників. Учасники також підняли мобільні телефони з написом "Свободу Ірану".

Перед цим адміністрація Байдена зіткнулася зі зростаючою критикою з боку іранських американських активістів, які закликають Білий дім відмовитися від своїх зусиль відродити іранську ядерну угоду через протести.

Видання нагадує, що минулого місяця адміністрація оголосила про запровадження санкцій проти іранських чиновників за жорстоке поводження з демонстрантами.

А нещодавно США застосували санкції до Ірану за постачання безпілотників і технічної допомоги Росії для її війни проти України.

Іран готується найближчим часом напасти на Саудівську Аравію та Ірак. Саудівська Аравія попередила США, що таким чином Тегеран хоче відвернути увагу населення від антиурядових протестів, передає The Wall Street Journal.

Громадян Німеччини закликали виїхати з Ірану. Їх попередили про небезпеку арештів, передає міністерство закордонних справ Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «"Вони звільняться досить скоро" ‒ Байден зробив важливу заяву щодо Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі