четвер, 14 грудня 2023 01:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Військового РФ, який знущався над українцями, засудили до 10 років вязниці

Військового РФ, який знущався над українцями, засудили до 10 років вязниці
Командира бойової машини РФ засудили до 10 років в'язниці. Фото: Getty Images

Командира бойової машини РФ, який катував та імітував страту цивільних мешканців в Київській області засудили до 10 років ув'язнення.

Вирок винесли заочно. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Відомо, що обвинувачений - командир бойової машини 1 десантно-штурмового взводу 5 десантно-штурмової роти 2 батальйонної тактичної групи збройних сил РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Називали символом війни на Донбасі: знищили бойовика "Бабая" Можаєва

У березні 2022 року під час окупації села Луб'янка Бучанського району Київської області, засуджений на одній з вулиць села зупинив трьох місцевих мешканців. Направив на них автоматичну зброю, погрожуючи вбивством, окупант наказав потерпілим пройти до господарського приміщення на території одного з домоволодінь для допиту. Одягнув на голову одного із затриманих мішок, зав'язав йому руки за спиною та бив прикладом автомата по голові. Після цього він поставив трьох чоловіків на коліна та продовжив бити по різних частинах тіла, проводячи їх незаконний допит.

Військовослужбовець РФ здійснював постріли в напрямку потерпілих, імітуючи їх страту. По черзі відводив затриманих громадян до підвалу, де змушував роздягнутися та шукав на їх тілах символічні татуювання.

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило знищення у тимчасово окупованому Луганську воєнного злочинця Михайла Філіпоненка.

Депутата так званого "вєрховного совєта ЛНР" від російської партії ЛДПР ліквідували 8 листопада о 8:40, повідомляє ГУР.

За даними української розвідки, він був причетний до організації катівень на окупованих територіях Луганської області, де військовополонені та цивільні заручники зазнавали нелюдських тортур.

Зараз ви читаєте новину «Військового РФ, який знущався над українцями, засудили до 10 років вязниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі