четвер, 19 жовтня 2023 11:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Називали символом війни на Донбасі: знищили бойовика "Бабая" Можаєва
3

Російські пропагандисти заявили про нібито ліквідацію бойовика Олександра Можаєва на прізвисько "Бабай", якого називали символом війни на Донбасі у 2014 році.

Про знищення бойовика заявив у Telegram один із так званих "воєнкорів" Єгор Гузенко. Він стверджує, що Можаєва, який з 2014 року воював проти України на боці РФ, ліквідували на Запорізькому напрямку в середу ввечері, 18 жовтня. Підтверджень цих даних з офіційних джерел немає.

"Пропагандони звали його "донецьким ополченцем", хоча насправді він народився в Росії, де відслужив і відсидів п'ять років за розповсюдження коноплі", - пишуть соцмережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працював на Татарського: СБУ "спакувала" зрадника

Уперше про росіянина Можаєва росЗМІ написали під час окупації Криму та вторгнення РФ на Донбас у 2014 році. Там він брав участь у бойових діях, зокрема в Слов'яньку та Краматорську. Російські найманці назвали терориста "козаком Бабаєм" та "символом русского мира". Згодом він утік до РФ.

За словами бойовика, там його розшукувала поліція за "спробу вбивства ножем", а також засудили до штрафу за зберігання марихуани. Також російські терористи в Луганській області завели на Можаєва справу за підозрою у зґвалтуваннях та вбивствах.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 19 жовтня становлять уже понад 290 680 окупантів. За минулу добу українські захисники знищили понад 630 російських загарбників, повідомив уранці Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу знищили також літак РФ Су-25 і вертоліт.

Зараз ви читаєте новину «Називали символом війни на Донбасі: знищили бойовика "Бабая" Можаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі