неділя, 22 жовтня 2023 19:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Відповідь на ATACMS: що готує Росія для зимового терору

Відповідь на ATACMS: що готує Росія для зимового терору
Саме ракетами типу Х-59 росіяни весною 2022 року "виносили" нам нафтобази та портову інфраструктуру, наголосив Іван Киричевський. Фото: defence-ua

Росія напередодні вночі знову атакувала українські міста. Від офіційних спікерів звучать тези про те, що РФ на цю зиму можливо змінить методи та прийоми обстрілів. Росіяни також почали використовувати нові дрони. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Киричевський.

"В офіційних зведеннях дедалі частіше заявляється, що рашисти для ударів по нашій інфраструктурі використовують крилаті ракети повітряного базування Х-59. Це - окремо небезпечна для нас зброя, тому треба звернути окрему увагу. Зараз для росіян базовим, скоріш за все, є саме варіант Х-59МК2. Запускатись Х-59 може зокрема із Су-34 та Су-35. А були навіть одиничні епізоди, коли для ударів Х-59 по Україні росіяни використовували навіть свої Су-57. Саме ракетами типу Х-59 росіяни весною 2022 року "виносили" нам нафтобази та портову інфраструктуру. Збивати такі ракети в чомусь проблематичніше, чим ті самі Х-101 чи "Калібри", через малі габарити Х-59. Тому коли від офіційних спікерів уже йдуть тези про те, що РФ на цю зиму можливо змінить методи та прийоми обстрілів, то хто знає - можливо, вони мають на увазі, що рашисти взагалі можуть "переставити акценти" у використанні запасу ракет", - наголосив Киричевський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим Україні допоможуть винищувачі F-16: у Повітряних силах пояснили

Російський диктатор Володимир Путін оголосив, що згідно з його наказом Чорне море патрулюватимуть перехоплювачі МіГ-31К - носії гіперзвукових ракет Х-47М2 "Кинджал".

"Насамперед Росія може почати відстрілювати крилаті ракети для тактичної авіації, а уже далі - витрачати далекобійні для стратегічної авіації та військово-морського флоту. Речник Повітряних Сил Ігнат сьогодні визнав, що рашисти використовують проти нас і дрони-камікадзе невстановленого типу, котрі виготовляються буквально із палок та моторів, куплених на AliEpxress. Хоча конструкція безпілотників цього типу виглядає простою, вона водночас ефективна та надійна. Які орієнтовні технічні характеристики, як вони маркуються за російськими документами, в яких обсягах вони можуть виготовлятись - це все поки за відкритими джерелами невідомо. Але не варто виключати, що і такий тип "літаків-снарядів" росіяни можуть використовувати для масованих ударів по нашій інфраструктурі, не тільки Shahed", - додав Киричевський.

Вночі проти 22 жовтня російські загарбники завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Ворог застосував керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні керовані ракети С-300 та три ударні БпЛА типу Shahed-136/131.

Зараз ви читаєте новину «Відповідь на ATACMS: що готує Росія для зимового терору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі