середа, 08 березня 2023 06:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Відбито понад сотню ворожих атак ‒ Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Відбито понад сотню ворожих атак ‒ Генштаб повідомив про ситуацію на фронті
Воїни ЗСУ за добу відбили понад сотню атак противника. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники продовжують спроби наступу на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках фронту.

Безуспішні наступальні дії окупантів тривають у районах Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмута, Кам'янки, Авдіївки та Мар'їнки Донецької області. Про це вранці 8 березня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Минулої доби українські захисники відбили понад 100 атак противника на цих напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни наступають на п'яти напрямках - Генштаб

"Авіація Сил оборони за добу завдала сім ударів по районах зосередження окупантів. Також, наші захисники збили ворожий безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10". Українські ракетники і артилеристи, в той же час, уразили один зенітний ракетний комплекс "Бук-М1-2", ‒ йдеться у повідомленні.

Українські військові також вдарили по п'яти районах зосередження живої сили противника. Влучили у три склади пально-мастильних матеріалів та один комплекс радіолокаційної розвідки і контролю "Зоопарк".

У боях за Бахмут знищено найкращі підрозділи ПВК "Вагнера". Таким чином армія РФ фактично втратила найефективніші штурмові групи.

Підрозділи "Вагнера" виснажили тривалі бої за невеликі населені пункти на північ і на південь від Бахмута, зазначають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Відбито понад сотню ворожих атак ‒ Генштаб повідомив про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі