пʼятниця, 08 червня 2012 10:19

Вчора повісили персонального секретаря Саддама Хусейна

Вчора повісили персонального секретаря Саддама Хусейна
Абед Хмуд - "права рука" Хусейна, а також його родич. Фото: AFP

Абед Хамід Хмуд - персональний секретар, "права рука" і далекий родич Саддама Хусейна - 7 червня був страчений через повішення, повідомляє телеканал "Аль-Арабія" з посиланням на міністра юстиції Іраку Хайдара аль-Сааді.

За його словами, Хмуд був засуджений за "геноцид", вирок привели у виконання співробітники міністерства юстиції. Як очікується, тіло помічника колишнього диктатора передадуть його родичам увечері 7 червня.

Хмуд значився під номером чотири в американському списку найбільш розшукуваних лідерів колишнього іракського режиму. Окупаційні сили захопили його в червні 2003 року - через три місяці після початку вторгнення до Іраку.

Згідно з даними джерел, Хмуда засудили на кару за переслідування членів релігійних і опозиційних партій, заборонених при владі Саддама Хусейна. Його також судили за участь у придушенні повстань 1991 року, що почалися після перемоги США над Іраком у Першій війні у Затоці. Вирок Хмуду було оголошено 26 жовтня 2010року.

Сам Саддам Хусейн був повішений 30 грудня 2006 року. В даний час виконання смертного вироку очікує ще один близький соратник екс-президента - колишній міністр закордонних справ Іраку Тарік Азіз.

 

Зараз ви читаєте новину «Вчора повісили персонального секретаря Саддама Хусейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі