Ексклюзиви
пʼятниця, 08 червня 2007 15:02

Саддам Хусейн фінансував британського парламентарія

Британська Комісія у справах благодійних організацій дійшла висновку, що кампанія парламентарія Джорджа Геллоуея проти вторгнення до Іраку фінансувалася режимом Саддама Хусейна.

Крім того, стверджується, що Геллоуей знав про незаконне фінансування. Члени комісії більше року вивчали документи міністерства нафти Іраку і опитували експертів на нафтовому ринку.

Як вважає комісія, фінансування здійснювалося через благодійний фонд "Молитьба Меріан", який Геллоуей заснував в 1998 році для допомоги 4-річній іракській дівчинці, хворої на лейкемією.

Комісія встановила, що майже половина з 448 тисяч фунтів стерлінгів, пожертвуваних в "Молитьбу Меріан" йорданським бізнесменом Фавазом Зурейкатом, який, до речі, був другом Геллоуея, була узята з фонду програми "Нафта в обмін на продовольство".

Як пише The Times, доповідь Комісії у справах благодійних організацій дає можливість уряду Іраку вимагати від розпорядників фонду, зокрема Джорджа Геллоуея, повернення 188 тисяч футів стерлінгів, які були використані не за призначенням.

Нагадаємо, що Джорджа Геллоуея не раз звинувачували в отриманні грошей від Саддама Хусейна і в незаконній торгівлі нафтою в рамках програми "Нафта в обмін на продовольство", якою він займався. Проте довести його провину так і не змогли.

У 2006 році газету The Daily Telegraph зобов"язали виплатити Джорджу Геллоуею компенсацію у розмірі 150 тисяч фунтів за розповсюдження вказаної інформації, яка була визнана не правдивою.

Джордж Геллоуей раніше був членом Лейбористської партії, проте в 2003 році був виключений з її лав за непримиренну позицію з іракського питання. Він настільки завзято захищав Саддама Хусейна, що заслужив в пресі прізвисько "друг Саддама", повідомляє Lenta.ru.



Зараз ви читаєте новину «Саддам Хусейн фінансував британського парламентарія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути