понеділок, 20 червня 2011 09:03

Вчора київські міліціонери полювали за терористом

Вчора київські міліціонери полювали за терористом

У вихідні в Києві зашкалювала кількість міліціонерів, які чергували на вулицях і в метро. Офіційно правоохоронці говорили, що додатково півтисячі співробітників вивели на роботу через безліч заходів у столиці (наприклад, з'їзд комуністів, олімпійський день на Майдані), а "не для протоколу" повідомили, що шукали терористів, пише Сегодня.

Біля станції метро "Арсенальна" (найближча станція до Верховної Ради та АП) вчора можна було нарахувати близько 20 міліціонерів. "У нас є інформація від нашого керівництва, що якийсь ненормальний погрожував у вихідні влаштувати вибух у метро, - розповів міліціонер, який попросив не називати його імені. - Тепер чергуємо тут, дивимося, хто і що підозріле несе, так би мовити, виокремлює з натовпу. У старшого навіть є фоторобот того, хто погрожував, але нам його не роздали".

Уже в метро пасажирів зустрічав ще один наряд з трьох осіб. На станції "Вокзальна" на посту чергували п'ять міліціонерів, троє з них - бійці внутрішніх військ.

Міліціонер з натовпу відкликав хлопця азіатської зовнішності і попросив документи. Той не сперечаючись дістав посвідчення.

На станції метро "Дніпро", яка вважається однією з найбільш малолюдних, вчора також чергували співробітники внутрішніх військ. Про загрозу теракту, кажуть, не чули.

"Ось, бачите, фоторобот, - вказуючи на стенд, говорить старший наряду. - Ось його і шукаємо, ця людина в розшуку, тому й багато міліції".

Більше того, сам Хрещатик і його околиці в цей раз патрулювали майори і підполковники, що говорить про те, що причини для занепокоєння за порядок у київської міліції були, інакше б таких чинів не відправляли у вихідний день на чергування.

"Весь сир-бор почався після того, як до київських міліціонерів звернувся священик. Він повідомив, що до нього на сповідь прийшла людина, яка і розповіла, що планує теракт. За описами батюшки складено фоторобот і міліція намагається встановити особу "терориста", - розповіло джерело в правоохоронних органах столиці.

Втім, офіційно київські міліціонери розповіли, що тривожного сигналу до них не надходило ні по телефону, ні письмово.

"Їх, слава богу, немає, і сподіваюся, що не буде", - розповів головний міліціонер столиці Олексій Крикун. Але в МВС також уточнили, що дійсно введений посилений режим несення служби, і глава відомства дав команду патрулювати вулиці і працівникам центрального апарату. Причина, так би мовити, - велика кількість масових заходів. Хоча варто визнати, що навіть під час масових святкувань, коли одночасно проходить з десяток заходів, подібних заходів безпеки не було.

Зараз ви читаєте новину «Вчора київські міліціонери полювали за терористом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі